Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Paris, 12/12/2017 - 16:26

Løkke: Vi skal lukke klimahul efter Trump

Mens Trump stopper finansiering af det internationale klimapanel, vil Danmark og andre lande skrue op.

Af: /ritzau/

Danmark vil smide penge i det hul, som USA efterlader i budgettet i FN's klimapanel (IPCC), når landet trækker sin støtte.

Det siger statsminister Lars Løkke Rasmussen (V), da han tirsdag er i Paris til et internationalt klimatopmøde.

- Mødet finder sted to år efter Parisaftalen i en situation, hvor USA's præsident, Donald Trump, har vendt klimaet ryggen. Nu må vi andre slå ring om Jorden.

- Derfor har jeg en fordobling af støtten til FN's klimapanel med. For her trækker amerikanerne deres penge ud, siger Løkke.

Dermed sender han et signal om, at Danmark ligesom andre lande er parat til at bidrage, efter at Donald Trump har besluttet at træde ud af klimaaftalen.

Danmark har bidraget til IPCC med fem millioner kroner over en femårig periode. Det bliver nu fordoblet.

Sidste år bidrog USA med omkring to millioner dollar svarende til knap 13 millioner danske kroner. Det svarer ifølge statsministeriet til 38 procent af det samlede budget.

Klimatræffet i Paris er indkaldt af den franske præsident, Emmanuel Macron, og det holdes, to år efter at klimaaftalen blev vedtaget i byen i 2015.

Over 100 stats- og regeringschefer er inviteret til mødet, der går under navnet "One Planet Summit". Omkring 50 ventes at deltage.

Målet er at skaffe penge til klimatilpasning i fattige lande og finansiering til CO2-reduktioner.

På en klimakonference i Bonn bebudede Macron, at Europa skulle dække USA's andel af budgettet.

Forud for topmødet fastslår præsidenten, at der skal gøres mere for klimaet.

- Vi er meget langt fra målet i Parisaftalen om at begrænse temperaturstigninger til højst to grader.

- Uden meget stærkere mobilisering, et ryk i vores metoder i produktion og udvikling vil vi ikke lykkes, advarer han i franske Le Monde.

Lars Løkke Rasmussen kalder det en "kæmpe streg i regningen", at Trump har ændret USA's klimakurs.

- Men momentum er så stort, at det ikke kan stoppes fra Det Hvide Hus. Det kan man også se, ved at en række amerikanske stater ufortrødent arbejder videre.

- Der er også amerikanske politikere til stede her i Paris, siger han.

Under Løkkes besøg i Paris skal han mødes med byens borgmester, Anne Hidalgo.

De skal tale om det særlige netværk for verdens største byer, C40, som står for 70 procent af den klimaskadelige udledning.

- Og så har jeg lovet FN's generalsekretær, at Danmark i forbindelse med FN's Generalforsamling til september vil sætte sig i spidsen for en koalition, der skal prøve at rejse klimainvesteringerne.

- Målet er at rapportere tilbage inden klimatopmødet i 2019, siger han.

Mødet bliver blandt andre støttet af FN, OECD og Verdensbanken, men det er ikke en del af de officielle FN-forhandlinger.

/ritzau/

København, 29/04/2024 - 11:00

Nyt job: Hyrer Felix Smith som eftermiddagsvært

Felix Smith er frem til 1. juli vært på radiokanalen Nova, mens den nuværende eftermiddagsvært, Lars Johansson, holder orlov.

Felix Smith vender nu tilbage til der, hvor det hele begyndte.

Han bliver nemlig ny eftermiddagsvært på radiokanalen Nova frem til 1. juli, mens den nuværende vært, Lars Johansson, holder orlov.

Det oplyser Bauer Media i en pressemeddelelse.

- Jeg startede på The Voice i 1998 og har lige siden elsket at lave radio, lyder det fra Felix Smith.

- Det er derfor superfedt at være tilbage bag mikrofonen, ovenikøbet hos Bauer hvor det hele begyndte - nu bare på Nova, siger han i pressemeddelelsen.

Her kalder Steffen Raastrup, der har titlen af Content Director, matchet mellem radiokanalen og Felix Smith for perfekt.

- Jeg er utroligt glad for og stolt over at kunne forkæle Novas lyttere med en af Danmarks bedste værter, der skal skyde sommeren i gang hver eftermiddag på Nova, siger han i pressemeddelelsen.

Felix Smith har foruden The Voice tidligere siddet bag mikrofonen på P3. Men han er alligevel ikke helt ny på Bauer Media. Her laver den 47-årige vært allerede podcasten "Formel 1 med Peter Nygaard og Felix Smith" sammen med motorsportskommentator Peter Nygaard.

Felix Smith har ud over æteren også indtaget skærmen i mange år.

Han har tidligere været tv-vært på DR og guidet publikum, dommere, deltagere og seere gennem Dansk Melodi Grand Prix og en række talentprogrammer - inden han rykkede over til TV 2. Her har han været vært på underholdningsudsendelser som "Klipfiskerne" og "Hvem sagde vuf?".

Senest har han været vært på Kanal 5 og blandt andet lavet den danske version af bilprogrammet "Top Gear".

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/04/2024 - 09:00

Henter ny dommer ind i DR-dyst

Designeren Pil Bredahl slutter sig til Kasper Salto, når de sammen skal kåre Danmarks næste designklassiker på DR.

Der entrerer en helt ny dommer i DR-programmet "Danmarks næste klassiker", der har Mette Bluhme Rieck som vært, når femte sæson ruller over skærmen fra 6. maj.

Den prisvindende designer Pil Bredahl slutter sig til Kasper Salto, når de skal kåre en vinder i seks forskellige kategorier kreeret af fem forskellige designere.

Det afslører public service-stationen i en pressemeddelelse.

- Jeg blev oprigtigt glad, da jeg blev spurgt om denne opgave. Selvfølgelig ville jeg gerne deltage som dommer i så opbyggeligt et tv-format, siger Pil Bredahl i pressemeddelelsen og fortsætter:

- Gennem alle årene har "Danmarks næste klassiker" vist en enorm styrke både som underholdningsformat og som stærkt afsæt for danske designtalenter.

I "Danmarks næste klassiker" har fem designtalenter tre uger til at skabe deres bud på en ny møbelklassiker, som skal efterfølge klassikere som Arne Jacobsens stol "Svanen", Poul Henningsens lampe "Koglen" og Børge Mogensens sofaer.

Designerne skal igennem seks kategorier og skal hver lave en stol, en lampe, et børnemøbel, en sofa og et bord. Og så er der en opgave, hvor de fem designerspirer skal lave et møbel til kunstcentret Copenhagen Contemporary.

Dommerne skal hver uge kåre en vinder i de seks kategorier. Til slut skal dommerne udråbe, hvad de betragter som Danmarks næste klassiker blandt de seks vinderdesign.

- I mit virke har jeg altid været meget optaget af, hvordan vi kan skabe æstetisk og funktionelt design på en ansvarlig måde - og den know how får jeg god brug for som dommer i denne sæson, hvor talentniveauet i øvrigt er skyhøjt, tilføjer Pil Bredahl i pressemeddelelsen.

"Danmarks næste klassiker" har premiere på DRTV og DR1 mandag den 6. maj klokken 20.00.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/04/2024 - 09:00

FAKTA: Status på boligmarkedet

* Villaer og rækkehuse bliver i gennemsnit solgt til en kvadratmeterpris på 16.849 kroner på tværs af landet.

* Ejerlejligheder har en gennemsnitlig kvadratmeterpris ved salg på 34.039 kroner på tværs af landet.

* For villaer og rækkehuse er det gennemsnitlige afslag 680 kroner per kvadratmeter.

* Det gennemsnitlige afslag ved handel af ejerlejligheder er 1084 kroner per kvadratmeter.

Kilde: Boligsidens statistik for marts 2024.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/04/2024 - 09:00

Gå efter x-faktor og gør boligkøbet til en god investering

Mathias Løvgreen Bojesen/Ritzau Scanpix

Geografien afgør, hvilken bolig du bør gå efter. Og så kan der være penge at hente i x-faktor, der endnu ikke er forløst.

Et boligkøb er sandsynligvis den største investering, du kommer til at lave. Og måske skal du igennem processen flere gange i løbet af livet.

Derfor kunne det også være betryggende med et kig i krystalkuglen til at afsløre, om dit potentielle køb kommer til at kaste ekstra kroner af sig i længden.

Det kan boligeksperterne desværre ikke tilbyde dig. Men du kan få de bedste fif, der øger dine chancer for en god investering, fra ejendomsinvestor Morten Bang og Lars Elbæk, der er stifter af Elbæks Liebhavermægler.

- Når vi taler privat boliginvestering, er der groft sagt to måder, man kan tjene penge på. Den ene er markedsværdistigning, altså at når markedet i landet eller i området stiger, kan du tjene penge, siger Morten Bang, som selv har over 70 bolig- og erhvervsenheder.

- En anden - og det er noget af det mest interessante at kigge på - kalder man på engelsk for forced appreciation, altså en slags tvungen værdistigning. Det betyder, at man går ind og laver noget på ejendommen, så den bliver mere værd.

Morten Bang giver eksemplet, at du køber en bolig for en million kroner, renoverer den for 300.000 og sælger den for 1,5 millioner. Så har du scoret en fortjeneste på 200.000 kroner, som vel at mærke er skattefri, fordi der er tale om en boliggevinst.

- Når det gælder markedet, er det jo bare at vente og krydse fingre for, at tingene går fremad. Men her kan man selv gøre en forskel, siger han.

Renoveringer giver oftest bedst mening i de dyrere og større byer.

Det skyldes, at selve renoveringen vil koste nogenlunde det samme uanset beliggenheden. Men det er ikke sikkert, at du kan få pengene igen, hvis priserne ligger meget lavt i området.

- Så når mine venner vil købe hus, så råder jeg dem altid til, at hvis de gerne vil købe noget uden for større byer eller dyre områder, skal de gerne købe noget, der er totalt renoveret, fordi de alternativt nok vil tabe nogle penge på at renovere.

- Og hvis man gerne vil have noget, der ligger centralt i en by eller et dyrt område, så kan man overveje, om man skal købe noget, der skal renoveres, for så kan der potentielt være en fordel ved det, forklarer Morten Bang.

Lars Elbæk, som sammen med sin kone er indehaver af Elbæks Liebhavermægler, råder til at have øjnene med sig på boligjagten og se efter uudnyttet potentiale.

Her kan der nemlig gemme sig guld.

- Det er altid godt med noget x-faktor i en ejendom - altså at den kan et eller andet ekstra.

- Det kan være, at man kan udstykke en ekstra grund. Eller måske er der mulighed for at bygge til eller lave forbedringer, som kan tilføre værdi, lyder det fra Lars Elbæk, som også har eksperimenteret med at købe og sælge boliger med fortjeneste i tv-programmer som "Fra 1-værelses til strandvejsvilla".

Han oplever, at størstedelen af hans kunder også "tænker i exit af ejendommen" - altså om den er til at sælge igen.

- Folk går blandt andet op i, hvor længe den har ligget. Ud over at de tænker, at det kan bruges til forhandling, kan det også være en indikator på, hvor hurtigt og nemt man kan komme af med den igen, siger liebhavermægleren.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek