Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 11/02/2024 - 10:44

29-årig sigtet for seks år gammelt drab i Rødovre

Tyrkisk statsborger blev lørdag anholdt i Københavns Lufthavn. Han er sigtet for drab begået i Rødovre i 2018.

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En 29-årig mand, der er tyrkisk statsborger, nægter sig i et grundlovsforhør i Retten i Glostrup skyldig i det drab, anklagemyndigheden ved Københavns Vestegns Politi har sigtet ham for.

Manden blev anholdt lørdag i Københavns Lufthavn. Han havde meddelt politiet, at han ville vende tilbage til Danmark.

Den 29-årige er sigtet for drab begået i forbindelse med et større overfald ved et autoværksted på Korsdalsvej i Rødovre i marts 2018.

Her blev fire personer overfaldet. En af dem var en 33-årig britisk statsborger, der blev stukket i hovedet med en skruetrækker, hvilket forårsagede, at han døde.

Den 29-årige vil ikke udtale sig i søndagens grundlovsforhør.

Fire andre mænd blev i maj 2019 blevet dømt for grov vold i sagen.

Slagsmålet ved autoværkstedet bundede formentlig i en strid mellem to af de dømte, der havde et autoværksted, og ejeren af naboværkstedet, som var blandt de overfaldne.

I forbindelse med dommen mod de fire mænd mente retten, at der var tale om "et helt umotiveret groft overfald af tæskeholdslignende karakter", hvilket der blev lagt vægt på i strafudmålingen.

Tre af de dømte havde erkendt at have udøvet vold i et vist omfang. En 21-årig, der blev idømt en straf på et år og ni måneder, havde nægtet at være til stede ved overfaldet. Her var videomateriale et afgørende bevis i sagen.

En 19-årig mand fik sagens mildeste straf med fængsel i et år.

Den dengang 30-årige værkstedsejer, der er tyrkisk statsborger, blev straffet med fængsel i et år og tre måneder. Han blev samtidig udvist af landet med indrejseforbud i 12 år.

Både dommere og nævninger var dengang enige om, at den femte mand - den 29-årige mand, der lørdag blev anholdt - er personen, som stak den 33-årige til døde.

/ritzau/

København, 11/02/2024 - 08:00

Badehotellet hjalp skuespiller ind i 40'erne

Katrine Emilie Andersen/Ritzau Scanpix

Skuespiller Morten Hemmingsen har taget en masse læring med sig i bagagen efter snart ti år i rollen som Morten i den populære serie "Badehotellet".

Efter ti år lakker den populære TV 2-serie "Badehotellet" mod enden.

Det er med blandede følelser, at skuespiller Morten Hemmingsen, der har været med siden første sæson, siger farvel til den folkekære tv-serie.

For holdet bag "Badehotellet", der gennem årene er blevet som en lille familie ifølge Morten Hemmingsen, har det været en rejse uden lige.

- Det er meget specielt. Det har været en stor fornøjelse at lave, fordi der er taget godt hånd om det, og historien bliver rundet af på en god måde.

- Så er det selvfølgelig rørende og sørgmodigt at tage afsked med alle de gode kolleger. Men sådan er det jo, sagde skuespilleren på den røde løber til uddelingen af Robert Prisen 2024 i Tivoli Hotel & Congress Center.

"Badehotellet" udspiller sig på det fiktive Andersens Badehotel syd for Skagen, hvor hotellets gæster og ansatte sommer efter sommer navigerer gennem drama, intriger og ikke mindst kærlighed.

De mange sæsoner skildrer et stykke danmarkshistorie fra 1928 til efter Anden Verdenskrig i 1946.

Siden første sæson har Morten Hemmingsen spillet den unge, fattige bondekarl Morten Enevoldsen, der forelsker sig i stuepigen Fie Kjær spillet af Rosalinde Mynster.

Men lige som karakteren Morten gennem sæsonerne har udviklet sig fra ung fyr til voksen mand - og stenrig skibsreder - så har privatpersonen Morten også været på en rejse.

- Der sker noget på ti år, må man sige. Jeg fandt et billede den anden dag, fra da vi startede, og der kan jeg da godt se, at jeg var en ung knøs.

- Så det med lige pludselig at komme ind i 40'erne har "Badehotellet" hjulpet med at bære mig derhen også. Så det er jo stort, sagde den 43-årige skuespiller.

Alligevel har det ikke været angstprovokerende at runde de 40 år.

Det har været en dejlig overgang, som han er rigtig glad for.

Han har taget alt det gode, han har lært i 30'erne, med sig og er begyndt at bruge livslektierne på en anden og god måde, fortæller han.

- Det kan for eksempel være ikke at lade sig vælte omkuld, hvis tingene lige ændrer sig. Det kommer med erfaringen og alderen. Og at sætte pris på de ting, der er i livet - både af små og store ting.

- Lige fra store ting som "Badehotellet" til de helt almindelige ting, som at nu skal vi ind og have en øl, og at det bliver hyggeligt, sagde Morten Hemmingsen.

Første afsnit af "Badehotellet" blev vist på TV 2 den 30. december 2013.

Seriens tiende og sidste sæson har premiere 3. marts. Sæsonen vil bestå af ni afsnit.

/ritzau/

Læs Mere >>

Las Vegas, 11/02/2024 - 03:54

Festbyen Las Vegas syder og bobler inden Super Bowl

Kirby Lee/Ritzau Scanpix

Flere superstjerner er i Las Vegas, der søndag danner rammerne om USA's største sportsbegivenhed.

Las Vegas, der er kendt som USA's fremmeste festby, nyder at være vært for Super Bowl for første gang.

Fans fra hele landet strømmer til byen i delstaten Nevada for at blive en del af USA's største sportsbegivenhed - finalen i den amerikanske fodboldturnering NFL.

Trafikken på den berømte gade Las Vegas Strip har de seneste aftener nærmest stået stille på grund af den store tilstrømning af fans af amerikansk fodbold, der alle glæder sig til braget mellem San Francisco 49ers og Kansas City Chiefs søndag.

Men det er ikke kun sporten, der er i fokus.

Den amerikanske rapper Lil Wayne optrådte ved en Super Bowl-fest, der havde den tidligere basketspiller Shaquille O'Neal som vært fredag. Her stod basketlegenden også bag DJ-pulten, inden den verdenskendte DJ Diplo tog over.

Den grammyvindende musiker Kendrick Lamar spillede i et telt på Las Vegas Strip torsdag.

Sangeren Post Malone skal optræde med den patriotiske sang "America The Beautiful" ved Super Bowl, der løber af stablen natten til mandag dansk tid.

Og ved det legendariske såkaldte Half Time Show er det sangeren Usher, der skal underholde publikum og forventeligt millioner af tv-seere.

Samtidig er en stor del af fokus rettet mod en kvinde, hvis deltagelse i søndagens festligheder har været genstand for store spekulationer.

Nemlig den amerikanske popstjerne Taylor Swift, der er kæreste med en af spillerne fra Kansas City Chiefs, Travis Kelce.

Swift er i øjeblikket i gang med en verdensturné, hvor hun lørdag spillede i Tokyo i Japan.

Lørdag aften lokal tid skriver flere amerikanske medier, at hendes privatfly er landet i en lufthavn i Los Angeles. Derfor ventes hun at være at finde på tilskuerpladserne ved søndagens kamp.

Kansas City Chiefs er forsvarende mestre, når den 58. Super Bowl søndag skal spilles på Allegiant Stadium.

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 11/02/2024 - 08:00

FAKTA: Grænser for totalskadet bil

* Er skadens omfang vurderet til mellem 65 og 75 procent af bilens handelsværdi, vil bilejeren blive tilbudt en kontanterstatning. Det er også muligt at vælge at få repareret bilen.

* Hvis skaden derimod er vurderet til mere end 75 procent af handelsværdien, er bilen totalskadet, og bilejeren vil få en kontanterstatning.

* Reglerne for en totalskadet bil er fastsat i registreringsafgiftsloven.

Kilde: Forsikring & Pension.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 11/02/2024 - 08:00

Faldende bilpriser: Bilejere kan komme i økonomisk klemme

Emil Helms/Ritzau Scanpix

Når bilpriserne falder, risikerer bilejere at blive teknisk insolvente, hvis bilens værdi bliver lavere end restgælden på bilen. Og det kan blive et problem.

De seneste måneders faldende priser på biler er en god nyhed, hvis man skal til at købe en bil.

Men for eksisterende bilejere kan større fald i bilpriserne udløse økonomiske problemer i bestemte situationer.

- Vi hører om flere og flere bilejere, der er blevet teknisk insolvente. Det vil sige, at bilens værdi er lavere end restgælden på bilen, siger Ilyas Dogru, der er forbrugerøkonom i bilejernes organisation, FDM.

Det er ikke i sig selv et problem, at en restgæld er større end bilens værdi, understreger han. Men den forskel kan blive en økonomisk hovedpine, hvis bilejeren bliver nødt til at sælge bilen, eller hvis et forsikringsselskab skal erstatte bilen på grund af totalskade.

En erstatning for en totalskadet bil svarer til prisen på en tilsvarende bil, der har samme producent, model, årgang og kilometerstand.

I et regneeksempel lavet til Ritzau tager FDM udgangspunkt i en ny bil, der er købt til 550.000 kroner i november 2022. Med en udbetaling på 20 procent og en rente på fire procent er restgælden i dag lidt over 390.000 kroner.

- Den bil kan måske sælges til omkring 350.000 kroner. Når bilen er solgt eller erstattet, står man altså med en restgæld på 40.000 kroner eller mere til en bil, som man ikke har mere, siger Ilyas Dogru.

Han peger på, at det især er bilejere, som har købt en af de nyeste modeller i slutningen af 2022, der risikerer at stå i den situation.

- Det er altså en god idé at passe rigtig godt på sin bil. Det skal man selvfølgelig altid, men i netop den situation bør man nok være ekstra forsigtig, siger han.

Skal du købe en ny bil, anbefaler Ilyas Dogru, at du lægger en så høj udbetaling som muligt og holder billånets løbetid på under syv år.

Det vil give en økonomisk buffer, som kan afbøde, hvis bilen er faldet meget i pris, når den skal sælges eller erstattes.

- Med en større udbetaling og kortere løbetid kommer man også hurtigere af med gælden, og det kan være, at man får en lavere renteudgift, siger han.

Cheføkonom hos Forbrugerrådet Tænk Morten Bruun Pedersen er enig i, at man som kommende bilejer bør undersøge sine muligheder for at komme med en høj udbetaling og få et billån med kort løbetid.

- Helt overordnet bør man tilstræbe at få et billån med en løbetid, som er et par år kortere end bilens levetid. Det er det fornuftige at gøre set med privatøkonomiske øjne, siger han og tilføjer:

- For når bilen er slidt helt ned, skal man typisk købe en ny. Har man sørget for at have et par år uden afdrag på et billån, kan man nå at spare op til en ny udbetaling.

Morten Bruun Pedersen kalder det en sneboldeffekt, hvor man får større og større gæld, hvis man optager et nyt billån, inden det gamle er blevet betalt helt af.

- Hvis en bil for eksempel har en levetid på ti år, bør man have betalt den helt af to eller tre år, før den skal udskiftes, siger han.

Man skal også passe på med at vælge et billån med fast rente, da man så risikerer at stå med håret i postkassen, hvis renten falder, tilføjer han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek