Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Stockholm, 10/10/2023 - 10:57

60 voldshandlinger har ramt Sverige den seneste måned

Den seneste måned har været en af de mest voldsomme, som Sverige har oplevet, lyder det fra rigspolitichef.

10030 Jonas Ekstromer/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Voldsbølgen i Sverige fortsætter med at strømme ind over landet.

Ifølge politiet kan omkring 60 voldshandlinger den seneste måned knyttes til organiseret kriminalitet i landet.

Det oplyser Sveriges rigspolitichef, Anders Thornberg, på et pressemøde tirsdag formiddag om bandekriminaliteten i Sverige.

- Den seneste måned er en af de mest voldsomme, vi nogensinde har haft i landet, siger han.

Han påpeger, at den seneste tids terrorlignende voldshandlinger "sætter dybe spor i os alle sammen".

Mens politiet har fået flere ressourcer og muligheder for at komme kriminaliteten til livs, er gerningsmændene begyndt at ændre metode for at udføre de handlinger, de har for øje.

Anders Thornberg fortæller, at flere og flere angreb rettes mod ejendomme, da det bliver sværere at nå sine fjender på gaden.

Han inddrager her blandt andet de seneste 24 timer, hvor syv brande nær Stockholm formodes påsat på under to timer.

/ritzau/

Mexico, 10/10/2023 - 09:56

Paradise Hotel er tilbage: Vi dummede os

Hvor moderniseringen af "Paradise Hotel" havde et større fokus på positive værdier og adfærd, er det eksplosive drama tilbage. Det er det, seerne vil have.

Man skal ikke pille ved et velkendt koncept.

Det har Viaplay Group måttet sande efter moderniseringen af realityprogrammet "Paradise Hotel", som sidste år ændrede titel til slet og ret "Paradise" og havde et større fokus på positive værdier og adfærd frem for intriger og tvister.

Men nu er "Paradise Hotel" tilbage, som man kender programmet.

Det annoncerer Viaplay Group i en pressemeddelelse.

- Vi forsøgte noget nyt og tog en chance med "Paradise", og vi dummede os, lyder det fra programdirektør Kenneth Kristensen.

- Vi er enormt heldige og taknemmelige for, at vi har så dedikeret en seer- og fanbase, som har været gode til at dele feedback med os undervejs. Vi har lyttet til det hele, og vi glæder os til at byde Rikke velkommen tilbage og ikke mindst at invitere seerne inden for på "Paradise Hotel" med alt, hvad det indebærer af fest, flirt, intriger og kærlighed.

Viaplay Group har nemlig hentet Rikke Gøransson tilbage som vært på programmet. Hun stoppede ellers sidste år efter 15 år i front for "Paradise Hotel". Hun blev erstattet af tv-personlighederne Emil Olsen og Olivia Salo. Olivia Salo fortsætter som vært, men nu sammen med Rikke Gøransson.

En række unge mennesker tjekker ind på et overdådigt hotel og skal uge efter uge finde en partner, så de ikke risikerer at stå alene tilbage og dermed ryge ud i kampen om titlen og en pose penge.

Hvor "Paradise" havde et større fokus på positive værdier og adfærd, der indgik som en større styrke i spillet, er det eksplosive drama tilbage, lyder det fra Viaplay Group.

Den nye sæson rummer svigt, chok, manipulation, taktik, venskab, fjendskab - og kærlighed, nøjagtigt som man kender konceptet. Dermed er "Paradise" skrinlagt.

- Vi har i hvert fald måtte erkende, at det ikke har levet op til forventningerne hos vores seere og dermed heller ikke hos os selv, siger programdirektør Kenneth Kristensen i pressemeddelelsen og tilføjer:

- Der er mange ting, man kan ændre på, men helt tydeligt ikke et format som "Paradise Hotel", siger han i pressemeddelelsen.

"Paradise Hotel" har premiere den 31. oktober på TV3 og på streamingtjenesten Viaplay.

/ritzau/

Læs Mere >>

Los Angeles, 10/10/2023 - 00:40

Hollywood-forfattere siger ja til aftale efter strejke

Mike Blake/Reuters

Hollywood-forfattere gik i strejke i foråret. Nu har de endeligt godkendt aftale med underholdningsselskaber.

Medlemmer af Fagforeningen for Hollywoods manuskriptforfattere (WGA) har mandag givet endeligt grønt lys til en aftale med flere filmselskaber og streamingtjenester.

Det oplyser WGA.

Den treårige aftale blev indgået i slutningen af september efter en længere strejke, og nu har 99 procent af medlemmerne altså endeligt godkendt den.

Det svarer til omkring 8500 af fagforeningens medlemmer.

- Sammen har vi været i stand til at opnå det, som mange sagde var umuligt for bare seks måneder siden, udtaler formand Meredith Stiehm fra Writers Guild of America West (WGAW).

Aftalen er blevet indgået med Alliance of Motion Picture and Television Producers (AMPTP), der er underholdningsselskaberne organisation.

AMPTP er repræsentant for over 350 amerikanske filmproducenter og -studier. De forhandler på vegne af mediegiganter som Netflix, Amazon og Disney.

WGA's medlemmer havde indtil mandag til at afgive deres stemme om, hvorvidt den foreslåede aftale skulle endeligt godkendes eller ej.

Aftalen indeholder en lønstigning og beskyttelse af manuskripter over for kunstig intelligens i branchen.

Manuskriptforfatterne begyndte at strejke i starten af maj, og der skulle gå næsten fem måneder, inden de genoptog arbejdet 27. september.

Strejken medførte, at mange film- og tv-produktioner blev standset.

Der er dog fortsat ikke indgået nogen aftale for Hollywood-skuespillere, der sluttede sig til manuskriptforfatternes strejke i starten af juli.

Begge faggrupper har kæmpet for at få mere i løn.

Der har også været bekymringer om brugen af kunstig intelligens til at skabe manuskripter.

De to strejker - hvoraf den ene altså er afsluttet - har forsinket serier som "The Last of Us" og "Stranger Things".

/ritzau/Reuters

Læs Mere >>

København, 10/10/2023 - 10:00

FAKTA: Fordel ansvaret

* Ligegyldigt hvilken form for fællesøkonomi, I kører i parforholdet, skal I sørge for at fordele ansvaret for, hvem der har styr på hvad.

* Det kan være, I vælger en hovedansvarlig, der sørger for at holde snor i de overordnede linjer i jeres fællesøkonomi, mens den anden påtager sig mindre ansvarsområder.

* Begge parter skal dog inddrages, så begge føler, at de har noget at skulle have sagt, i forhold til hvordan pengene bliver brugt.

Kilde: Louise Skjødsholm, specialkonsulent i finansielt forbrug ved tjenesten Rådtilpenge.dk hos Finanstilsynet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 10/10/2023 - 10:00

Dine, mine og vores penge: Sådan skruer I en god fællesøkonomi sammen

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Fællesøkonomi kan se ud på flere forskellige måder. To eksperter giver deres bud på, hvordan I fordeler pengene i familien.

Deler du bolig, børn og bil med din partner, så deler I også økonomiske forpligtelser.

Og der opstår nemt problemer, hvis ikke I forholder jer til dem.

Det siger Elizabeth Nebelong, der står bag platformen "Budgetnørden", som yder privatøkonomisk rådgivning.

- Det går hen og bliver skævt. Især hvis man ikke har lige store indtægter. Så kan den ene pludselig føle, at der ikke er penge nok, mens den anden måske slet ikke tænker over det, siger hun.

Derfor er det ifølge hende vigtigt at lave nogle klare retningslinjer for, hvordan pengene strømmer rundt i jeres hverdag.

1) En stor pulje.

Dine, mine og vores penge. Der er ingen forskel, hvis I vælger en model, hvor I har fuld fællesøkonomi.

- De par, som kan få det til at fungere, er efter min erfaring dem, som økonomisk klarer sig bedst og har færrest diskussioner om penge, siger Elizabeth Nebelong og fortsætter:

- Jeg tror, det hænger sammen med, at når man har taget en beslutning om, at alt er fælles, så skal vi ikke diskutere, hvorfor du har flere lommepenge end mig.

Modellen kræver dog, at I er økonomisk på bølgelængde. Det siger Louise Skjødsholm, der er specialkonsulent i finansielt forbrug ved Rådtilpenge.dk hos Finanstilsynet.

- Her skal man være rigtig gode til at blive enige om ens prioriteringer, sådan at man ikke bliver uenige om, hvorfor den anden nu bruger så mange penge på det og det, siger hun.

Glem heller ikke løbende at tale om, hvordan I prioriterer jeres fælles penge.

2) 50/50-modellen.

Er I som par forskellige i jeres tilgang til økonomi eller ønsker at bevare noget økonomisk uafhængighed, kan det være en idé at have fælleskonti på nogle områder og have hver jeres konto med "lommepenge".

- Den model, jeg ser oftest, er, at man har en fælles budgetkonto og forbrugskonto, og så har man hver sin lommepengekonto, siger Elizabeth Nebelong.

Tanken er, at du og din partner ikke blander sig i, hvad I bruger penge på ud over de fælles udgifter.

- Det fungerer især rigtig fint, hvis I tjener nogenlunde det samme, og dermed har nogenlunde de samme lommepenge at gøre godt med, siger Louise Skjødsholm og uddyber:

- Men man skal selvfølgelig tage en snak om, hvordan man laver en fair model, i forhold til hvordan indkomsterne ser ud.

3) Får mest, giver mest.

Tjener du markant mere end din partner eller omvendt, kan I overveje en model, hvor den, der hiver flest penge hjem, spytter mest i fælleskassen.

- For eksempel kan man aftale, at hver part betaler en bestemt procentdel af det, vedkommende tjener. På den måde bliver det mere lige, fordi den, der tjener mest, betaler en lille smule mere, siger Elizabeth Nebelong.

Modellen sikrer også, at I får lige meget i lommepenge. Men igen bør I sætte jer ned og tage en dybdegående økonomisk drøftelse, understreger Louise Skjødsholm.

- Det handler om at tage en snak om, hvad der er bedst for "os som par", og hvad er mest fair? siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv