Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

London, 28/07/2023 - 10:57

British Airways-ejer vender millionunderskud til milliardoverskud

I årets første seks måneder har luftfartskoncernen IAG, der ejer British Airways, tjent 6,9 milliarder kroner.

Armando Franca/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Luftfartskoncernen IAG, der ejer British Airways, er et godt bevis på, at branchen i høj grad er påvirket af de forskellige sæsoner.

Koncernen har formået at vende et millionunderskud i årets første tre måneder til milliardoverskud i de efterfølgende tre.

Det viser et halvårsregnskab fredag.

Samlet set lyder indtjeningen for årets første seks måneder på 6,9 milliarder kroner.

2023 fortæller indtil videre en noget anden historie end sidste år.

I den første halvdel af 2022 blev det til et massivt underskud på 4,9 milliarder kroner.

Luis Gallego, topchef i koncernen, regner med, at den i år rammer et aktivitetsniveau, der ligner det fra 2019 - altså inden coronapandemien lagde industrien ned.

- Disse resultater er takket være en stærk præstation fra alle virksomheder på tværs af koncernen, siger han i regnskabet.

- Kundeefterspørgslen er fortsat stærk, især inden for fritidsrejser. Omkring 80 procent af passagerindtægterne i tredje kvartal er allerede blevet sikret.

Også den fransk-hollandske luftfartskoncern Air France-KLM har fået ændret på et stort minus fra første kvartal.

Et overskud på 4,5 milliarder kroner i andet kvartal giver en samlet indtjening for første halvdel af året på knap to milliarder kroner.

Koncernens topchef, Benjamin Smith, er også tilfreds med, at omsætningen har oplevet en vækst på 25 procent i første halvår.

- På trods af inflationen havde vi tocifret vækst og en rekordstor driftsmargin, udtaler han i regnskabet.

Den stigende rejselyst har presset mange lufthavne til det yderste i 2023, men ifølge direktøren er det så småt ved at blive bedre.

Det er han særligt glad for med henblik på, at Frankrig næste år skal være vært for de olympiske lege, og at det efter alt at dømme vil skabe travlhed igen.

/ritzau/

Los Angeles, 28/07/2023 - 09:42

Eagles-stifter Randy Meisner er død som 77-årig

Jon Levy/Ritzau Scanpix

Randy Meisner stiftede den populære gruppe Eagles. Onsdag døde han af kol i en alder af 77 år.

Rockhistorien tog onsdag aften afsked med et koryfæ, da Randy Meisner, som var med til at stifte gruppen Eagles, døde i en alder af 77 år.

Det er bandet, som bringer nyheden i en pressemeddelelse på dets hjemmeside natten til fredag dansk tid.

Randy Meisner var med Eagles en af de definerende skikkelser i 1970'ernes amerikanske musikkultur.

Han havde allerede skabt sit navn med countryrockgruppen Poco, hvor han spillede bas. Det var dog først, efter at han, Don Henley, Glenn Frey og Bernie Leadon stiftede Eagles, at tingene for alvor tog fart.

Her var han med på plader som "Eagles", "Desperado", "On the Border", "One of These Nights" og "Hotel California", som blandt andet inkluderede bandets mest populære sang af samme navn.

- Randy var en afgørende del af Eagles og vigtig for bandets tidlige succes. Hans register var forbløffende, hvilket er tydeligt på hans ballade "Take it to the limit", skriver Eagles.

Randy Meisner forlod Eagles i 1977 kort efter udgivelsen af "Hotel California". Cirka to år forinden havde Bernie Leadon forladt bandet på grund af interne stridigheder. Det skriver nyhedsbureauet Reuters.

- Det hele begyndte at gå galt, da vi begyndte at tage hver vores limousine, har Randy Meisner fortalt til Rolling Stone Magazine.

Meisner blev sammen med Eagles indlemmet i den prestigefyldte Rock and Roll Hall of Fame i 1998. Han var multiinstrumentalist, men gjorde sig primært på guitar, bas og bag mikrofonen med Eagles.

Han døde af komplikationer i forbindelse med lungesygdommen kol.

Han var gift to gange og efterlader sig to børn fra sit første ægteskab med sin gymnasiekæreste Jennifer Lee Barton, som han blev skilt fra i 1981. I 1996 blev han gift med Lana Rae. Ægteskabet varede frem til hendes død i 2016.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/07/2023 - 08:00

Dansk stjerne: Jeg er blevet bedre til at mærke mit eget værd

Når man har to børn, der er fuldstændig ligeglade med, at man er en kendt skuespiller, bevarer man automatisk jordforbindelsen, lyder det fra Johannes Nymark.

Fra penge, succes og opmærksomhed til interne stridigheder, personlig tragedie og gammel mafiagæld.

Den verdensomspændende musicalsucces "Jersey Boys", som skildrer den sande historie om den amerikanske 60'er-kvartet Frankie Valli and The Four Seasons' stjernekurs - og siden kollisionskurs - rammer de skrå brædder i Danmark fra 4. oktober.

Johannes Nymark indtager en af de bærende roller. Og det er nærliggende at spørge musicalstjernen, hvordan han selv bevarer jordforbindelsen.

- Jeg tror, det kommer ret meget af sig selv, når man har to børn, der er fuldstændigt ligeglade med, hvem man er, og som bare hiver en med ned i sandkassen. Nu lever vi også i Danmark, hvor det er mere nede på jorden, siger Johannes Nymark.

- Underholdningskulturen i USA er en helt anden. Der kan nogle nærmest ikke gå uden for en dør, uden at der kommer en masse hen. Det kan man i Danmark.

De fire ungersvende, der tilsammen udgjorde Frankie Valli and The Four Seasons, kom fra den amerikanske New Yorker-forstad New Jersey, men indtog efterhånden mere og mere af verden med hits som "Sherry", "Dawn" og "Big Girls Don't Cry".

I takt med at de blev mere og mere feterede, blev nogle af dem fortæret af succesen, mens andre også forsøgte at fortære deres succes, som de havde knoklet for.

- Nu har jeg selv arbejdet i branchen i vildt mange år, og heldigvis er der kommet fokus på, hvordan man opfører sig, siger Johannes Nymark og fortsætter:

- Jeg er også selv blevet bedre til at mærke mit eget værd og sige fra, hvis noget ikke føles rart indeni, siger han.

Han peger især på MeToo-bevægelsen, som blandt flere fokusområder også har rettet opmærksomhed mod tonen og måden, vi omgås hinanden på.

Samtidig giver modenheden og erfaringen også mere og mere pondus, fortæller Johannes Nymark.

Den 37-årige sanger og skuespiller er uddannet fra William Esper Studio i New York og fra Musicalakademiet i Fredericia. Han fik sit gennembrud i titelrollen i Fredericia Teaters opførelse af Disney-udgaven af eventyret om "Aladdin".

Han har medvirket i musicalklassikere som "Les Misérables" og "Singin' in the Rain".

Nu venter "Jersey Boys" - en af de største internationale prisvindende musicalsucceser de seneste 20 år.

Efter verdenspremieren på La Jolla Playhouse i San Diego fik musicalen premiere på de legendariske Broadway-brædder i New York i 2005. Siden er musicalen kommet til West End i London, og fra 4. oktober rammer "Jersey Boys" Tivolis Koncertsal i København.

Herefter drager den på danmarksturné og runder Esbjerg, Randers, Aalborg, Odense, Viborg og Aarhus.

- Jeg har været på et par turnéer, efter at jeg har fået børn, men jeg har bevidst skåret ned på det, fordi jeg godt kan mærke, at det koster noget helt andet lige pludselig. Den der uro, når man sidder på et hotelværelse i en anden by og ved, at der er nogle derhjemme ..., siger Johannes Nymark.

- Der er jo en masse tid, hvor man ikke laver noget, når man er på turné. Timerne, inden man skal møde ind på teatret, er der, hvor jeg synes, det har været sværest.

Inden han blev far, var det ellers bare afsti afsted.

- Det er sjovt at være på turné. Det kan være fyldt med fest og farver, men det kan også være hårdt, og det har nogle større konsekvenser nu, siger Johannes Nymark og fortsætter:

- Jeg er et sted i mit liv, hvor jeg ikke kun kan tænke på mig selv. Jeg har mine børn, en fast base og min kæreste, og det gør selvfølgelig noget ved beslutningsprocessen - det er andre hensyn, jeg skal tage. Så jeg siger stadig ja til turnéer og glæder mig helt vildt. Men antallet er reduceret lidt.

Johannes Nymark kan slet ikke forestille sig et liv uden at fortælle historier som den, han er med til at formidle i "Jersey Boys".

- Den glæde og refleksion, det giver både mig og publikum, opvejer mange gange den udfordring, som der engang imellem kan være, siger han.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/07/2023 - 08:00

FAKTA: Tag snakken frem for at gå og være sur

* Tag snakken om børneopdragelse forældre og bedsteforældre imellem.

* Invitér til samtale, og talt åbent om problematikken på en sober måde.

* Hold bolden på din egen banehalvdel, så ingen af parterne føler sig forkerte.

* Få sagt det, du vil sige, uden at det nødvendigvis bliver til en kritik.

* Acceptér, at børneopdragelse er et følsomt område, og at ingen har supermeget lyst til at høre, at de gør noget forkert.

Kilde: Ditte Rosschou, parterapeut og indehaver af Din Familie Coach.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 28/07/2023 - 08:00

Må bedsteforældre opdrage på børnebørn? Få familieterapeuternes svar

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Forældre og bedsteforældre kan krydse klinger, når det kommer til børneopdragelse. For hvor meget må ens forældre egentlig blande sig?

"Men det må jeg godt hos farmor/mormor".

Det er nok en sætning, som en del børnefamilier har hørt fra deres små poder.

Spørgsmålet er dog, hvor meget bedsteforældrene egentlig må tage del i børneopdragelsen - eller om de bare burde holde sig helt ude af den?

Det er en problematik, som familieterapeut og indehaver af Din Familie Coach Ditte Rosschou støder på i sit arbejde.

- Jeg oplever mest af alt de kontroverser, der er forbundet med det. Det her generationsclash, da det ofte ikke er den samme måde, man ser børneopdragelse på, fortæller hun.

- Har du eksempelvis lagt en linje, hvor du ikke skælder ud på barnet, er det ikke nødvendigvis noget, som bedsteforældrene har med fra deres opdragelse.

Ditte Rosschou peger på, at bedsteforældrenes opgave som sådan ikke er at opdrage, og at det skal overlades til forældrene. Medmindre hele familien altså bor sammen.

- Her er det pludselig noget andet, for så er det jo en delt oplevelse. Men man skal virkelig snakke det grundigt igennem, siger familieterapeuten.

Anette Krogh, der er privatpraktiserende familieterapeut samt direktør for terapeutuddannelsen Gestaltinstituttet, møder også i sit arbejde bedsteforældre, som kommer ind med opdragelses-dilemmaet.

- Her er mit svar til dem: "Det er ikke dit problem længere at opdrage. Det er ikke dine børn. Det er dine børns børn", siger hun og tilføjer:

- Men det kommer selvfølgelig også helt an på, hvilken relation bedsteforældrene har til deres børn. Som udgangspunkt er min holdning, at man skal lade være med at opdrage på børnebørnene.

Anette Krogh peger på, at den måde, flere bedsteforældre opdrog på, ikke nødvendigvis giver mening for deres børn at opdrage på.

- Vær opmærksom på, hvilke roller bedsteforældre, forældre og børn har over for hinanden, og husk på, at rollerne skifter. Det er vigtigt at tilpasse sig det felt, du befinder dig i.

- Mange gange handler det om for bedsteforældrene, at de muligvis har lidt et tab, i og med deres børn er flyttet hjemmefra. Så de kan opleve, at de mangler en plads og dermed blander de sig, siger hun.

Selv om bedsteforældrene ikke skal opdrage, kan der godt gælde andre regler, når de små hoveder er på besøg hos farmor og farfar, end når børnene er hjemme hos sig selv, påpeger Ditte Rosschou.

- Der er intet galt i eksempelvis at sige, at man ikke må hoppe i sofaen herhjemme. Bare du tager udgangspunkt i dig selv, siger hun.

Sådan lyder det også fra Anette Krogh:

- Hos bedsteforældrene er det bedsteforældres regler. Det er der intet problem i.

Det kan de fleste børn godt navigere i, lyder det fra begge familieterapeuter.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv