Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 28/08/2023 - 10:48

Grev Nikolai fejrer fødselsdag på den anden side af jorden

Grev Nikolai fylder 24 år den 28. august. Dagen skal fejres i Australien, hvor han sammen med sin kæreste, Benedikte Toustrup, læser et semester.

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Af: Af Laura Pretzmann, Ritzau Fokus

Et nyt kapitel er begyndt i grev Nikolais liv, efter at han tog til Australien 1. august for at læse et semester på University of Technology i storbyen Sydney.

Den 28. august fylder han 24 år, og det bliver fejret "down under", afslører kongehuset i et opslag delt på det sociale medie Instagram.

I Australien har grev Nikolai selskab af sin kæreste, Benedikte Thoustrup, som også læser et semester i landet i samme periode.

Ud over at studere arbejder grev Nikolai også som model, og for nylig var han at finde på forsiden af det hollandske magasin Numéro. Til mediet fortalte han i et længere interview om det kommende eventyr på den anden side af jorden.

- Valget er faldet på Australien, fordi det er meget fremmed og spændende for en dansker som mig.

- Og jeg tror på, at man skal bruge mere end to ugers ferie på at se dette hjørne af verden, udtalte grev Nikolai ifølge Billed-Bladet til Numéro.

Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup har også tidligere læst et semester sammen i den franske hovedstad, Paris.

- Hele processen med at springe ud af komfortzonen er vigtig, uanset om det er under akademiske studier eller for at samle erhvervserfaring, for det åbner sindet og udvider horisonten, fortæller grev Nikolai ifølge det australske medie 9Honey til Numéro.

Parret studerer på Copenhagen Business School på Frederiksberg. Her læser grev Nikolai Business Administration and Service Management, mens Benedikte Thoustrup læser MSc in Economics and Business Administration - Brand and Communications Management.

Ud over at fejre fødselsdag i Australien for første gang er det også første gang, at grev Nikolai skal holde fødselsdag uden sin prinsetitel, for den fik han og hans søskende frataget sidste år af deres farmor, dronning Margrethe, med en begrundelse om, at de bedre kan forme deres eget liv uden titlen.

Men det var grev Nikolai ikke enig i.

- Min kongelige rolle har ikke begrænset mig i at gøre ting, jeg nyder og elsker. Jeg har altid set mig selv som en fri sjæl.

- Man skal måske overveje nogle valg mere klogt. Men jeg har ikke følt mig begrænset i at leve mit liv fuldt ud, sagde han dengang ifølge det australske medie 9Honey.

I stedet fik han titlen greve af Monpezat.

Han og grev Felix er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Brødrene har også to halvsøskende, grev Henrik og komtesse Athena.

/ritzau/

København, 28/08/2023 - 10:48

Grev Nikolai fejrer fødselsdag på den anden side af jorden

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Grev Nikolai fylder 24 år den 28. august. Dagen skal fejres i Australien, hvor han sammen med sin kæreste, Benedikte Toustrup, læser et semester.

Et nyt kapitel er begyndt i grev Nikolais liv, efter at han tog til Australien 1. august for at læse et semester på University of Technology i storbyen Sydney.

Den 28. august fylder han 24 år, og det bliver fejret "down under", afslører kongehuset i et opslag delt på det sociale medie Instagram.

I Australien har grev Nikolai selskab af sin kæreste, Benedikte Thoustrup, som også læser et semester i landet i samme periode.

Ud over at studere arbejder grev Nikolai også som model, og for nylig var han at finde på forsiden af det hollandske magasin Numéro. Til mediet fortalte han i et længere interview om det kommende eventyr på den anden side af jorden.

- Valget er faldet på Australien, fordi det er meget fremmed og spændende for en dansker som mig.

- Og jeg tror på, at man skal bruge mere end to ugers ferie på at se dette hjørne af verden, udtalte grev Nikolai ifølge Billed-Bladet til Numéro.

Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup har også tidligere læst et semester sammen i den franske hovedstad, Paris.

- Hele processen med at springe ud af komfortzonen er vigtig, uanset om det er under akademiske studier eller for at samle erhvervserfaring, for det åbner sindet og udvider horisonten, fortæller grev Nikolai ifølge det australske medie 9Honey til Numéro.

Parret studerer på Copenhagen Business School på Frederiksberg. Her læser grev Nikolai Business Administration and Service Management, mens Benedikte Thoustrup læser MSc in Economics and Business Administration - Brand and Communications Management.

Ud over at fejre fødselsdag i Australien for første gang er det også første gang, at grev Nikolai skal holde fødselsdag uden sin prinsetitel, for den fik han og hans søskende frataget sidste år af deres farmor, dronning Margrethe, med en begrundelse om, at de bedre kan forme deres eget liv uden titlen.

Men det var grev Nikolai ikke enig i.

- Min kongelige rolle har ikke begrænset mig i at gøre ting, jeg nyder og elsker. Jeg har altid set mig selv som en fri sjæl.

- Man skal måske overveje nogle valg mere klogt. Men jeg har ikke følt mig begrænset i at leve mit liv fuldt ud, sagde han dengang ifølge det australske medie 9Honey.

I stedet fik han titlen greve af Monpezat.

Han og grev Felix er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Brødrene har også to halvsøskende, grev Henrik og komtesse Athena.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/08/2023 - 08:00

Grev Nikolai fejrer fødselsdag på den anden side af jorden

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Grev Nikolai fylder 24 år den 28. august. Dagen skal fejres i Australien, hvor han sammen med sin kæreste, Benedikte Toustrup, læser et semester.

Et nyt kapitel er begyndt i grev Nikolais liv, efter at han tog til Australien den 1. august for at læse et semester på University of Technology i storbyen Sydney.

Den 28. august fylder han 24 år.

I Australien har han selskab af sin kæreste, Benedikte Thoustrup, som også læser et semester i landet i samme periode.

Ud over at studere arbejder grev Nikolai også som model, og for nylig var han at finde på forsiden af det hollandske magasin Numéro. Til mediet fortalte han i et længere interview om det kommende eventyr på den anden side af jorden.

- Valget er faldet på Australien, fordi det er meget fremmed og spændende for en dansker som mig.

- Og jeg tror på, at man skal bruge mere end to ugers ferie på at se dette hjørne af verden, udtalte grev Nikolai ifølge Billed-Bladet til Numéro.

Grev Nikolai og Benedikte Thoustrup har også tidligere læst et semester sammen i den franske hovedstad, Paris.

- Hele processen med at springe ud af komfortzonen er vigtig, uanset om det er under akademiske studier eller for at samle erhvervserfaring, for det åbner sindet og udvider horisonten, fortæller grev Nikolai ifølge det australske medie 9Honey til Numéro.

Parret studerer på Copenhagen Business School i København. Her læser grev Nikolai Business Administration and Service Management, mens Benedikte Thoustrup læser MSc in Economics and Business Administration - Brand and Communications Management.

Ud over at fejre fødselsdag i Australien for første gang er det også første gang, at grev Nikolai skal holde fødselsdag uden sin prinsetitel.

For den fik han og hans søskende frataget sidste år af deres farmor, dronning Margrethe, med en begrundelse om, at de bedre kan forme deres eget liv uden titlen.

Men det var grev Nikolai ikke enig i.

- Min kongelige rolle har ikke begrænset mig i at gøre ting, jeg nyder og elsker. Jeg har altid set mig selv som en fri sjæl.

- Man skal måske overveje nogle valg mere klogt, men jeg har ikke følt mig begrænset i at leve mit liv fuldt ud, sagde han dengang ifølge det australske medie 9Honey.

I stedet fik han titlen greve af Monpezat.

Han og grev Felix er sønner af prins Joachim og grevinde Alexandra. Brødrene har også to halvsøskende, grev Henrik og komtesse Athena.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/08/2023 - 10:00

FAKTA: Planlæg dig ud af madspild

* Planlægning af ugens måltider er en effektiv måde at undgå madspild på. Så køber du ikke mere ind, end du har brug for.

* Sørg altid for at have styr på, hvad du allerede har i køleskabet, og tag udgangspunkt i det, når du skriver indkøbssedlen.

* Indfør en ugentlig restedag, hvor du og resten af husstanden kun spiser rester til aftensmad.

Kilde: Nanna Molnit Ørum, lektor ved ernærings- og sundhedsuddannelsen på Københavns Professionshøjskole.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 28/08/2023 - 10:00

Skræl og skorper kan blive til lækkerier

Liselotte Sabroe/Ritzau Scanpix

Med lidt fantasi og snilde kan du kreere alt fra brød til ketchup med de rester fra madlavningen, som du plejer at smide ud.

Den grønne spand i dit køkken bugner af guld.

I hvert fald hvis du spørger Thomas Thorius, der er kok og køkkenchef hos Jespers Torvekøkken og har specialiseret sig i at reducere madspild.

- Det meste kan bruges til noget. Enten ved at sylte, koge eller salte det, siger han.

En nem ting at gøre er at putte skræller fra rodfrugter direkte i din brøddej. Alt fra kartofler til rødbeder kan bruges, så længe du har vasket dem grundigt.

- Det giver en sødme, gode vitaminer og flotte farver, siger Thomas Thorius, der også kan finde på at bage brød med æbleskræller i.

Kartoffelskræller kan også lynhurtigt forvandles til sprøde chips. Vend dem blot i noget olie, drys salt over, og bag dem på en bradepande eller en rist i ovnen i 15 minutter.

Løgskaller behøver du heller ikke at kyle i skraldespanden. De kan bruges til at kreere din egen sovsekulør.

- Kog løgskallerne i lidt vand, til de brænder på, put lidt mere vand ved, og kog, til det brænder på igen. Så får du denne intense farve og sødme. Tilsæt eventuelt nogle laurbærblade og peberkorn for ekstra smag, siger Thomas Thorius.

Har du stykker af gulerødder, tomater og løg tilovers efter madlavningen, foreslår køkkenchefen, at du laver ketchup. Put grøntsagsresterne i en gryde, og tilsæt eventuelt noget paprika eller karry, lidt tomatpuré og æblecidereddike.

- Kog det mørt, smag til med sukker, brun farin eller honning. Og så skal det bare køles ned. Mange tror, at ketchup er lavet af tomat, men det består faktisk mest af gulerødder, lyder det fra Thomas Thorius.

Fra grøntsagerne kan du kaste blikket mod ost. De hårde ender fra parmesan kan du lægge i olie, som du luner op til 50 grader i en gryde.

- Så får du en olie, der smager af parmesan, som du kan vende salater i eller bruge i en mayonnaise, siger Thomas Thorius.

Andre oste kan du lave til friskost. Det gør du ved at lune noget mælk, som du blender sammen med osteresterne, til du får en helt jævn og glat konsistens.

- Så har du en smøreost, og tilføjer du paprika, har du en pikantost, fortæller han.

Tørt brød og skorper smider Thomas Thorius heller aldrig ud. Enten udbløder han dem, så de kan bruges i en ny brøddej, eller også laver han dem til croutoner, rasp eller en crumble.

- Det er synd at smide noget ud, som kan blive rigtig godt med nogle små justeringer, fastslår han.

I den forbindelse er det vigtigt, at du sætter dig ind i holdbarhed. Det siger Nanna Molnit Ørum, der er lektor på uddannelsen Ernæring og Sundhed ved Københavns Professionshøjskole.

- Generelt er det jo sådan, at du ikke skal spise noget, der lugter grimt, eller hvor der er mug på, siger hun.

Men noget mad kan sagtens være helt fint, selv om det har overskredet bedst før-datoen. Det gælder for eksempel mælk og yoghurt.

Du kan også uden problemer varme en gryderet op flere gange. Den skal bare være rygende varm.

- Det er ikke sikkert, at to minutter i mikroovnen er nok, og det er vigtigt at huske at røre rundt i maden, så varmen fordeler sig i det hele, siger Nanna Molnit Ørum.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv