Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Kyiv, 07/02/2024 - 10:51

Mindst tre er dræbt i missilangreb på Kyiv og Mykolajiv

Adskillige eksplosioner kunne høres i Ukraines hovedstad onsdag morgen. Også det sydlige Ukraine er angrebet.

Valentyn Ogirenko/Reuters

Af: /ritzau/Reuters

Russiske missiler har onsdag morgen ramt Ukraines hovedstad, Kyiv.

Ifølge Ukraines præsident, Volodymyr Zelenskyj, er mindst to blevet dræbt.

- I Kyiv blev flere end ti personer såret. På nuværende tidspunkt har vi kendskab til to døde. Der kan være flere under murbrokkerne, skriver Zelenskyj på beskedtjenesten Telegram onsdag formiddag.

Ifølge præsidenten skal en tredje være dræbt i Mykolajiv i den sydlige del af Ukraine, skriver nyhedsbureauet AFP.

Ifølge Reuters kunne man høre adskillige højlydte eksplosioner i Kyiv lidt før klokken 07 om morgenen lokal tid.

Dele af hovedstaden er onsdag formiddag uden elektricitet, da missilerne har ramt flere højspændingsledninger.

Det oplyser Ukraines største private energiselskab, DTEK.

Også den nordøstlige region Kharkiv har ifølge guvernøren Oleh Synjehubov været under angreb.

Ifølge Synjehubov har russiske missiler ramt flere ubeboede bygninger i selve Kharkiv by. Det er foreløbig uklart, om nogen er kommet til skade i Kharkiv.

Varslingssirenerne blev aktiveret på tværs af Ukraine omkring klokken 06.

Luftangrebene på tværs af Ukraine varede flere timer.

Ruslands forsvarsministerium er onsdag morgen ikke vendt tilbage på Reuters' henvendelse om angrebene.

Den nordøstlige region Kharkiv blev også angrebet tirsdag.

Her blev et to måneder gammelt spædbarn dræbt, da et hotel i byen Zolotsjiv blev angrebet. Derudover blev barnets mor og to andre såret.

Omkring 30 bygninger blev beskadiget i angrebet.

Zolotsjiv ligger 20 kilometer fra grænsen til Rusland.

/ritzau/Reuters

København, 07/02/2024 - 08:32

Tidligere chefredaktør skal være vært og udvikle indhold på Podimo

Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix

Kristoffer Eriksen laver "Banderelateret" på Podimo. Fremover skal han være vært, redaktør og udvikle indhold.

Journalist Kristoffer Eriksen er blevet ansat hos Podimo som kombineret vært, indholdsudvikler og redaktør.

Det skriver Podimo i en pressemeddelelse onsdag morgen.

Eriksen er allerede en del af Podimo, hvor han siden efteråret 2023 har været med til at lave podcasten "Banderelateret".

Fremover skal han også være vært på programmet "Verdens klogeste land", som han over for Politiken kalder "aktuel satire".

Han skal lave programmet sammen med sin gamle makker Jesper Juhl. De to stod bag satireprogrammet "Absurdistan" på DR fra 2013.

Kristoffer Eriksen siger i et interview med Politiken, at Podimo rummer "et ret stort potentiale på dokumentarområdet, hvor jeg har en del erfaring".

- En af mine første arbejdsopgaver bliver sammen med Podimos internationale team at lave en global dokumentarstrategi, hvor Podimo kan udkomme med noget fedt journalistisk indhold på en økonomisk mere bæredygtig måde, siger han til mediet.

Han mener, at satsningen kommer til at udvide Podimos målgruppe. Det siger han med henvisning til sin podcast "Banderelateret", som anlægger en journalistisk tilgang til bandemiljøet.

- Man står et sted i Podimos livscyklus nu, hvor man har behov for at tilbyde flere journalistiske formater for at udvide målgruppen og for at blive noget for nogle flere mennesker, siger han til Politiken.

I sin tid på DR var Kristoffer Eriksen blandt andet vært på tv-programmet "Detektor".

I 2018 blev han nyhedschef for daværende Radio24syv. Derfra blev han chefredaktør på Ekstra Bladet, indtil han skiftede til stillingen som chefredaktør på netmediet Frihedsbrevet.

Her stoppede han i sommeren 2023, fordi han med egne ord skulle videre.

- Jeg har på det seneste gået og glædet mig lidt for meget til at komme på sommerferie, og det går ikke, når man har min stilling, lød det på det sociale medie X i juli.

Kristoffer Eriksen siger til Politiken, at hans kontrakt med Podimo indtil videre løber året ud.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/02/2024 - 08:22

Medie: Elvira Pitzner er blevet frikendt for utroskab i Dubai

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Siden december har Pitzner været forhindret i at forlade Dubai. Men nu er hun ifølge Ekstra Bladet frikendt.

Realitystjernen Elvira Pitzner er blevet frikendt for utroskab i Dubai. Det samme er hendes ven, Mortada Haddad.

Det siger deres forsvarer, Noura Taysser, til Ekstra Bladet, efter at de er kommet ud af retten i Dubai onsdag formiddag lokal tid.

På spørgsmålet om, hvornår Pitzner og Haddad kan få deres pas tilbage og forlade Dubai, lyder svaret fra advokaten ifølge Ekstra Bladet "soon (snart, red.)".

Ekstra Bladet skriver, at hverken advokaten eller de to involverede ønsker at udtale sig yderligere. Det skyldes hensyn til proceduren i sagen.

Men de vil udsende en meddelelse, når der er styr på dommens detaljer, skriver Ekstra Bladet.

Elvira Pitzner, som blandt andet er kendt fra tv-programmet "Diamantfamilien", blev i begyndelsen af december fængslet i Dubai.

Hun blev senere løsladt mod kaution, men hun har ikke kunnet rejse ud af landet, da hendes pas blev inddraget.

Det er reality-stjernens iranske ekskæreste - bokseren Milad Saadati - der har anklaget hende for utroskab.

Han har påstået, at Elvira Pitzner og Mortada Haddad er kærester, men det har de to nægtet.

B.T. har tidligere set dokumentation for, at Milad Saadati og Elvira Pitzner blev islamisk gift i 2021.

Med et islamisk ægteskab underlægger man sig sharialoven. I De Forenede Arabiske Emirater betyder det, at man under artikel 356 kan anklages og dømmes for utroskab.

Den 20. december 2023 fortalte justitsminister Peter Hummelgaard (S) til Ekstra Bladet, at han havde nævnt sagen om Elvira Pitzner for den emiraternes justitsminister.

På mødet nævnte Hummelgaard, at Pitzner-sagen fylder meget i Danmark.

Derudover sagde han til Ekstra Bladet, at han og den emiratiske minister "fik delt nogle oplysninger, der forhåbentlig kan være med til at gøre, at den lokale anklagemyndighed i Dubai får fremmet sagen".

Længe var der stille hos den 26-årige reality-stjerne selv, men i midten af januar skrev hun på det sociale medie Instagram, at hun havde været naiv.

- Det er pinligt at indse, hvor godtroende og naiv, jeg har været på flere planer, og det er et faktum, jeg hver dag lever med, lød det blandt andet.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 07/02/2024 - 08:00

FAKTA: Forbered dig ud af travlheden

* Det er ofte skrælning, snitning og hakning af grøntsager, der tager lang tid, når du laver mad.

* Hjælp dig selv ved at afsætte en eftermiddag eller aften på at skrælle en pose gulerødder, og læg dem i en boks i køleskabet, så de er klar til brug i løbet af ugen.

* Snit spidskål og andre grøntsager, du ofte bruger i madlavningen, og put det snittede i en boks, som du ugen igennem kan tage fra.

Kilde: David Johansen, kok og indehaver af restauranten Plates Christianshavn i København.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 07/02/2024 - 08:00

Tre kokkes favoritretter til de hurtige hverdage

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Kokkene Louisa Lorang, David Johansen og Thomas Rønsch Toftdahl deler, hvad de selv bikser sammen i køkkenet på en travl hverdagsaften.

Selv professionelle kokke har dage, hvor de kommer sent hjem fra arbejde og står og stirrer tomt ind i køleskabet. Men hvad laver de så?

Her får du tre erfarne kokkes svar.

1) Pasta og quinoa på nul komma fem.

Kok og kogebogsforfatter Louisa Lorang har flere retter, som hun tyer til, når tiden er knap, og hun måske ikke lige har fået købt ind. Ofte indeholder de pasta.

- Pasta kan bare noget. Du kan for eksempel bare spise det med hvidløg og olivenolie, hvis du er lidt på røven, siger hun.

Retten laver du ved at koge spaghetti. Steg samtidig skiveskårne hvidløgsfed i rigeligt olivenolie på en pande ved middelvarme. Gem lidt af pastavandet, når spaghettien er kogt al dente.

Bland til sidst pastaen sammen med noget af pastavandet med olie og hvidløg, og tilsæt gerne hakket persille og revet parmesan. Husk at smage til med salt og peber.

En anden sikker vinder hjemme hos Louisa Lorang er quinoa, som er små fiberholdige frø.

- Her koger jeg simpelthen bare noget quinoa sammen med nogle tomater, krydderier og bønner. Enten spiser jeg det bare sådan, eller også topper jeg det til sidst med noget avocado eller en klat yoghurt, fortæller hun.

2) Asiatisk med kylling og grønt.

Grøntsager udgør basen for de fleste måltider hjemme hos David Johansen, der er køkkenchef, direktør og medejer af restauranten Plates Christianshavn, som ligger i København.

På en travl dag griber han derfor ud efter, hvad end der ligger i køleskabets grøntsagsskuffe, og så smider han det på panden. Skal der kød til, bliver det ofte kylling, som brunes på en pande, hvorefter han kommer grøntsagerne i.

- Jeg tilsætter enten rød karrypasta eller en blanding af soja og hoisinsauce og slutter af med et bundt friske skud koriander på toppen, fortæller David Johansen, der også kan finde på at lave en ganske simpel pastaret.

- Den er egentlig helt vildt mærkelig, siger han.

Her sauterer du løg og hvidløg, som du har revet på et rivejern, i en gryde. Hæld dernæst noget syre i form af for eksempel en sjat vineddike eller en rest hvidvin ned i. Kog pastaen, og bland den og noget af pastavandet med løgblandingen.

- Så tilsætter jeg revet parmesan eller pecorino eller en klat mascarpone. Det er sådan en rigtig go-to-ret, som vi tit laver herhjemme, fortæller David Johansen.

3) Gryderet uden kød.

Kokkeunderviser på Hotel- og Restaurantskolen Thomas Rønsch Toftdahl har altid udblødte kikærter på dåse stående i køkkenskabet.

- Jeg skyller og rister dem på panden med nogle urter, og så tilsætter jeg nogle gange flåede tomater og en lille smule fond og lader det koge godt ind. Det bliver nærmest til en gryderet - bare uden kød, fortæller han.

Som tilbehør serverer han måske noget gratineret brød, og har han lyst til kød, tilføjer han nogle stykker chorizopølse til retten.

Den hurtige hverdagsret i hans køkken kan også være stegte ris. Her steger du en omgang kogte ris på panden sammen med de grøntsager, som du finder i køleskabet.

- Put eventuelt to æg i, lad det hele riste på panden, og server! Det tager et kvarter at lave og er sund og næringsholdig hyggemad, siger Thomas Rønsch Toftdahl.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv

TjekDet - faktatjek