Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Aalborg, 26/10/2023 - 10:59

Politi jagter voldtægtsmand i Aalborg og øger tilstedeværelse

Nordjyllands Politi har endnu ikke opnået et gennembrud i jagt på voldtægtsmand, der fredag overfaldt kvinder.

Henning Bagger/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

En menneskejagt er i disse dage i gang i Aalborg.

Her leder Nordjyllands Politi intensivt efter at finde den mand, der fredag overfaldt to kvinder i Østerådalen i Aalborg. Den ene kvinde blev voldtaget, mens den anden blev forsøgt voldtaget, inden gerningsmanden stak af, fordi hun fik råbt om hjælp.

Politiet jagter en specifik mand, der onsdag blev efterlyst med billeder og videoer. Siden har politiet modtaget omkring 50 henvendelser og tips fra offentligheden.

- Flere af dem går på den mistænktes mulige identitet, og det er selvfølgelig noget, som vi hele tiden følger op på, siger politikommissær Carsten Straszek i en pressemeddelelse.

- Vi har også modtaget henvendelser fra borgerne, der har ført os til relevant videoovervågning. Men vi ikke fået identificeret den mistænkte mand i sagen endnu.

Aalborgenserne vil i den kommende tid opleve en øget polititilstedeværelse, lyder det fra politiet. Der vil blive patruljeret mere i området i det sydlige og sydøstlige Aalborg, hvor overfaldene fandt sted.

- Vi har endnu ikke opnået noget gennembrud, men vi har mange spor at forfølge i vores efterforskningsarbejde, så i øjeblikket efterforsker vi på fuldt tryk, siger Carsten Straszek.

Politiet har taget en lang række efterforskningsskridt i brug og arbejder ud fra flere hypoteser, lyder det.

- Det indebærer forskellige former for tekniske undersøgelser, forhøringer i området, afhøringer af en række personer og genafhøringer samt som nævnt yderligere opfølgning på de forskellige tip, der er indgået fra offentligheden, skriver politiet i pressemeddelelsen.

Politiet anholdt i weekenden en 29-årig mand i sagen, men han blev onsdag løsladt, fordi han ikke længere mistænkes for at stå bag overfaldene.

/ritzau/

København, 26/10/2023 - 08:32

Dansk Madonna-koncert kaldes en langtrukken skuffelse

Fredy Builes/Ritzau Scanpix

Der var for mange lange dansepassager, og så kunne man sjældent mærke Madonnas vokal, mener anmeldere.

"En fuser" og "til tider pinlig".

Sådan lyder et par af beskrivelserne af Madonna-koncerten onsdag aften i Royal Arena i København.

Både hos Ekstra Bladet og B.T. giver anmelderen koncerten to ud af seks stjerner.

- Officielt synger Madonna live. Uofficielt gør hun ikke. Man kunne i hvert fald sjældent mærke hendes vokal. Den var i lange perioder mekanisk og uvedkommende. Som hele showet, skriver Thomas Treo fra Ekstra Bladet.

Imens kalder B.T.'s anmelder koncerten, som er en del af sangerindens "The Celebration Tour", for blandt andet "en langtrukken skuffelse" og "mere teater end popshow".

- Der var alt for mange lange dansepassager og teatralske mellemspil – eksempelvis da Madonna "skændtes med en dørmand" – og derfor blev koncerten langt hen ad vejen bare noget, man sad og stirrede på, skriver Kristian Dam Nygaard.

Han roser dog koncertens visuelle præstationer.

Samtidig skriver Politikens anmelder, at popsangeren ikke var kommet til København for at "lefle", men for at lave "et statement af et show".

- Et eller andet sted var der også en personlig fortælling, men efter en stringent teater-start, fortonede den sig. Som om manuskriptet kun var halvfærdigt, skriver Simon Lund og giver koncerten fire ud af seks stjerner.

Imens er anmelderen hos både Berlingske og Jyllands-Posten en smule mere tilbageholdende og kvitterer med tre ud af seks stjerner.

For eksempel mener Kasper Schütt-Jensen fra Jyllands-Posten, at verdensstjernen "forsvandt i sig eget show".

Derudover lyder det fra Berlingskes anmelder, at det var "svært at mærke mennesket bag kostumerne".

- De fleste af hendes hits blev leveret i dansable versioner, men den rockede udgave af "Burning Up" med Madonna på støjende elektrisk guitar var et underligt antiklimaks, skriver Nanna Balslev.

Madonna spiller endnu en koncert i Royal Arena torsdag aften.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/10/2023 - 08:00

BLÅ BOG: Sofie Torp

* Sofie Torp blev uddannet skuespiller fra Den Danske Scenekunstskole i København i 2016.

* Hun fik sit store gennembrud i filmatiseringen af Puk Damsgårds bog om fotografen Daniel Rye, der sad som gidsel i 398 dage hos terrororganisationen IS i Syrien. I filmen "Ser du månen, Daniel" portrætterede hun Daniel Ryes søster.

* Den præstation blev Sofie Torp både Robert- og Bodil-belønnet for.

* Derudover har hun udmærket sig i film som "Meter i sekundet", "Lykkelige omstændigheder" og "Julefeber".

* Sofie Torp er datter af musiker Jette Torp.

* Sofie Torp har selv fået en datter, da hun og teaterinstruktør Sargun Oshana besluttede at skabe deres egen regnbuefamilie.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 26/10/2023 - 08:00

FAKTA: Hvis du ikke er enig i et krav

* Find virksomhedens kontaktoplysninger og gør skriftligt opmærksom på, at du er uenig i kravet. Sørg for at gemme al kommunikation med virksomhed som dokumentation, hvis du får brug for at klage.

* Fortsætter virksomheden med at hæve beløb på dit kreditkort, kan du spærre det og gøre indsigelse gennem din bank.

* Vær sikker på, at du har fået opsagt et eventuelt abonnement. Det er ikke nødvendigvis nok at slette sin profil.

* Tag skærmbilleder af virksomhedens hjemmeside, der dokumenterer opsigelsesmulighederne, og hvad du har gjort.

Kilde: Forbruger Europa.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 26/10/2023 - 08:00

Organisation advarer: Datingsider vil snøre dig med inkassoregninger

Silas Stein/Ritzau Scanpix

Organisationen Forbruger Europa advarer om udenlandske inkassovirksomheder, som opererer i Danmark uden den nødvendige autorisation fra politiet.

Jagten på kærlighed ender med at være en dyr affære for flere danskere.

Nogle udenlandske datingsider fortsætter med at sende regninger, efter at et medlemskab er opsagt. Og datingsiderne tjener godt på, at det kan være lidt tabubelagt, hvis man bliver snydt, når man netdater. Sådan lyder vurderingen fra organisationen Forbruger Europa i en pressemeddelelse.

- Vi får jævnligt henvendelser fra uheldige danskere, der har fået regninger på flere tusinde kroner efter at have besøgt eller været medlem af en udenlandsk datingside, udtaler direktør i Forbruger Europa Lars Arent.

- Og vores tal viser, at der sandsynligvis er store mørketal, siger han.

Flere danskere oplever, at de modtager et inkassokrav fra udlandet. Men kravet bliver sendt fra inkassofirmaer, som ikke har lov til at drive inkassovirksomhed i Danmark.

Det kræver autorisation fra politiet at drive inkassovirksomhed i Danmark. Du kan finde en liste over alle autoriserede virksomheder på politiets hjemmeside.

Ifølge Lars Arent er der mange forbrugere, som ikke er klar over det og ender med at betale kravene. Men du skal altså ikke lade dig skræmme af rykkere og inkassoskrivelser fra de udenlandske inkassovirksomheder, fastslår han.

- Når vi ved, at der er mange, som føler sig pressede til at betale, har vi en vigtig opgave i at sætte fokus på udfordringerne og nedbryde det tabu, der kan være, så folk får den nødvendige hjælp, siger han.

Hvis du har betalt kravet, kan du også opleve, at du får flere regninger, fordi nogle virksomheder forsøger at presse dig til at blive ved med at betale.

I nogle situationer kan din bank hjælpe, hvis der er hævet penge, som du ikke selv har godkendt. Det fortæller forbrugerøkonom i Nordea Ida Marie Moesby.

- Er betalingen trukket fra et betalingskort, vil der typisk være mulighed for at lave det, der kaldes "charge back". Det vil sige at tilbageføre beløbet, hvis kunden gør indsigelse, siger hun.

Men det kan banken ikke gøre, hvis der er lavet en bankoverførsel via netbank eller manuelle pengeoverførsler gennem tjenester som MobilePay og PayPal.

Det kræver, at opkrævningen er foretaget på dit betalingskort.

Ida Marie Moesby peger dog på, at det kan være svært som forbruger at have overblikket over alle regler. Derfor anbefaler hun, at man altid kontakter sin bank, hvis man ser mistænkelige opkrævninger.

- Banken kan også hjælpe med at spærre betalingskortet og bestille et nyt. Og så kan det være, at banken kan nå at stoppe en bankoverførsel, som ikke er gennemført endnu, siger hun.

Hun minder om, at du altid bør anmelde svindel til politiet.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv