Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

London, 29/01/2023 - 11:00

Skatterod fælder konservativ profil i britisk regering

Konservativ formand er blevet fyret fra Storbritanniens regering efter undersøgelse af hans skatteforhold.

Af: /ritzau/

Storbritanniens premierminister, Rishi Sunak, har fyret Det Konservative Partis formand, Nadhim Zahawi, som desuden er minister uden portefølje i Sunaks konservative regering.

Det sker på grund af "alvorlige brud" på ministerloven, som er konstateret i forbindelse med en undersøgelse af Zahawis skatteforhold.

Det oplyser Sunak i en udtalelse ifølge nyhedsbureauerne Reuters og AFP.

Premierministeren havde bestilt en uafhængig undersøgelse af Zahawis skatteforhold. Og det er efter afslutningen af denne undersøgelse, at det står klart, at den konservative profil ikke kan fortsætte i regeringen.

Den uafhængige undersøger lægger vægt på, at Zahawi sidste sommer forsøgte at affeje anklager om problemer med hans skatteforhold ved at sige, at der var tale om en "rendyrket smædekampagne".

Denne udtalelse korrigerede Zahawi først i sidste uge. Det gjorde han, da han oplyste offentligt, at han havde indgået en aftale med de britiske skattemyndigheder i sagen.

- Jeg anser denne forsinkede korrektion af en usand offentlig udtalelse som værende i uoverensstemmelse med kravet om åbenhed, skriver den uafhængige undersøger, Laurie Magnus, i et brev til Rishi Sunak.

Mens premierminister Sunak er den politiske leder for Det Konservative Parti, er Nadhim Zahawis rolle som formand af mere administrativ karakter.

/ritzau/

København, 29/01/2023 - 08:00

Dansk seriestjerne kommer fra familie med store armbevægelser

Simon Sears spiller efterforskningsleder i "Den som dræber - Fanget af mørket". Karakterens temperament kan han genkende fra sig selv og og sin egen opvækst.

Seerne kender ham både som præstesøn i DR-dramaet "Herrens Veje" og jaget betjent i actionfilmen "Shorta".

Nu vender skuespiller Simon Sears tilbage til krimiverdenen. Han kan nemlig ses som efterforskningslederen Frederik Havgaard i den nye og tredje sæson af Viaplay-serien "Den som dræber - Fanget af mørket".

Her skal han sammen med psykologen Louise Bergstein, der endnu en gang portrætteres af skuespilleren Natalie Madueño, forsøge at opklare et mord på et midaldrende par i København.

- Frederik er en mand, der går ekstremt meget op i, hvad der er retfærdigt. Og det er det, han brænder for. Det er også derfor, at han nogle gange kan tænde af, fortæller Simon Sears.

Spørger man den 39-årige skuespiller, er der også tale om en karakter, der ikke mangler temperament. Et karaktertræk, han også genkender fra sig selv og sin egen opvækst med en italiensk far.

- Jeg kommer fra en familie, hvor der blev kastet med pastasien, hvis der var en uenighed.

- Der var store armbevægelser. Og så var alt godt bagefter. Så man kan godt sige tingene lidt hårdt, uden at det nødvendigvis er personligt. Det har jeg prøvet på at få med, siger Simon Sears.

Adspurgt, om han i virkeligheden er mere bramfri end temperamentsfuld, svarer han:

- Det kan godt være, men det stammer jo fra temperamentet.

På tv-skærmen kender man ham fra serier som DR's "Bedrag" og "Skruk" på Netflix. På det store lærred har han spillet med i blandt andet "Vinterbrødre" og "9. april".

Karrieren har desuden kastet nogle internationale roller af sig.

I 2021 spillede han med i Netflix-serien "Shadow and Bone", og snart kan han ses i spillefilmen "The Wall".

Og skuespilleren er stadig i gang med at lære en "helvedes masse".

- Professionelt er jeg nok dér, hvor jeg er pissesulten. Og lige nu går det meget godt. Der er arbejde, og det spiller, som det skal, siger skuespilleren.

Han er da også klar til at tage endnu en omgang i manegen, hvis der skal laves en fjerde sæson af krimiserien.

- Det er spændende arbejde. Jeg elsker Natalie, og vi har også en historie.

- Vi har jo kendt hinanden i 12 år og har gået i skole sammen på Statens Teaterskole, siger han om kollegaen Natalie Madueño.

- Det er ligesom at have spillet på fodboldhold sammen. Jeg ved altid, hvor jeg skal spille bolden, når hun løber hen til de forskellige steder. Og det har været et helt fantastisk hold, fortæller Simon Sears.

Den nye sæson af "Den som dræber - Fanget af mørket" kan ses på Viaplay.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 28/01/2023 - 08:00

Peter Mygind med opfordring: Tag ansvar for dit liv

Philip Davali/Ritzau Scanpix

Man skal slippe bitterheden og tage ansvar for sit eget liv, for en ægte kriger viser sårbarhed, lyder det fra skuespilleren Peter Mygind.

Mennesker er fulde af følelser. Til tider kan det være svært at få kontakt til dem, andre gange bruser de over, og vi lader det gå ud over omverdenen.

Ifølge skuespiller Peter Mygind glemmer mennesker ofte at mærke efter.

- Det handler om sårbarhed. Sårbarheden kan du træne ved at træne din empati og dit medfølelsessystem. Det er så vigtigt at få kontakt til dine egne følelser, lyder budskabet fra den 59-årige skuespiller.

Han får trænet følelsesregistret i de mange roller, som karrieren har bragt med sig. I 2022 kunne han fejre 30-års jubilæum foran kameraet.

De fleste kender ham som romantikeren Nikolaj i "Nikolaj og Julie", politiefterforskeren Dan fra TV 2 Charlie-krimien "Sommerdahl" og senest som lægen Mogens "Mogge" Moesgaard i Lars von Triers "Riget Exodus".

I udlandet er Peter Mygind især kendt fra DR-dramaet "Borgen", hvor han spiller den kyniske chefredaktør Michael Laugesen, som ikke skyr nogen midler for at få en god historie.

Senere i 2023 spiller Peter Mygind med i en ny, tysk tv-serie, hvor han med egne ord indtager rollen som et rigt, skandinavisk røvhul.

- Det er den karakter, jeg spiller i tyske tv-serier, fordi de har set mig i "Borgen". Det er meget sjovt, at jeg også får lov til at dyrke det onde, lyder det fra den erfarne skuespiller.

Skurkerollen ligger imidlertid langt fra Peter Myginds sind. Privat er han fuld af kærlighed.

Den delte han blandt andet ud af lillejuleaften som vært på "Alletiders juleshow" på TV 2 sammen med Natasja Crone.

- Jeg har været dybt privilegeret. Det ene øjeblik står jeg i et juleshow og kommer af med al min gakgak. Det næste står jeg i Tyskland og spiller idiot, fortæller han.

Privat er Peter Mygind gift med Lise Mühlhausen, der blandt andet lever af at træne erhvervslivet og tv-værter i personlig kommunikation. Sammen har de børnene Julius og Valdemar.

- Jeg er meget taknemmelig og ydmyg over mit liv. Jeg fatter ikke, at Lise har kunnet holde mig ud i snart 32 år, og at vi stadig holder i hånd og er vilde med hinanden, siger han og fortsætter:

- Jeg har det skønt med mine sønner, mine venner og på mit arbejde. Der er meget, der fylder mit taknemmelige hjerte.

Peter Mygind fortæller, at han fra fødslen har lært at være sårbar, og det har gjort ham til et positivt menneske.

- Selvfølgelig er der mørke dage, men det er ikke noget, der gror fast. Jeg lader ikke ting sætte sig i mig, hvis jeg har oplevet noget ubehageligt, siger han.

Derfor opfordrer han til at mærke efter, hvad der nager, hvis man er ked af det.

- Du skal sørge for at rydde op i dine bekymringer, din vrede eller din bitterhed som menneske. Tag ansvar for dit liv, tag ansvar for dine følelser og de ting, der sker. Og rum de nedture, der måtte komme, lyder det fra ham.

For i livet vil der altid komme nedture, lige meget hvad man gør. Det handler bare om, hvordan man tackler dem, understreger Peter Mygind.

- Det er forskellen på at være kriger i sit liv frem for et offer. Rigtige krigere beder om hjælp. Krigere siger fra. Krigere giver udtryk for, hvad de har brug for. Krigere tør vise sårbarhed, mener Peter Mygind.

Ifølge ham er det langt mere konstruktivt at vise, at man er ked af det end at blive sur.

- Så er der større chance for, at du får omsorg, uddyber han.

- Hvis du viser det gennem vrede, er det svært for folk at nærme sig og måske give dig den krammer eller medfølende samtale, du har brug for, siger han.

Så Peter Myginds budskab til alle er, at man ikke skal lægge låg på sine følelser - hverken de positive eller negative:

- Lad være med at holde igen med latter, og lad være at holde igen med gråd. For mig er gråd og latter vildt smukt at vise og dele.

- Der er nogle, der tror, at det er svaghed at vise sårbarhed – jeg er dybt uenig. Jeg elsker, når store, voksne mænd kan vise sårbarhed, siger han.

Det råd efterlever Peter Mygind - og det er det, der har gør ham til et positivt menneske, fortæller han:

- Jeg mærker ting, ser ting, bliver påvirket af ting i alle retninger. I jubel, latter, glædesbrøl og stor sorg. Men det er ikke noget, der bliver hængende. Jeg er ret god til at rejse mig igen og komme videre.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 29/01/2023 - 10:00

Vaniljecreme til den moderne fastelavnsbolle

Ingredienser:

* 2,5 deciliter kaffefløde.

* En stang vanilje - skrab kornene ud, men bevar også den tomme stang.

* 30 gram sukker.

* To æggeblommer.

* To spiseskefulde Maizena.

Fremgangsmåde:

* Bland vaniljekorn med sukker.

* Kom korn, sukker, tom vaniljestang og fløde i en gryde.

* Varm op.

* Pisk æggeblommer og Maizena i en skål.

* Hæld lidt varm fløde over i skålen og pisk.

* Hæld det hele i gryden. Kog cremen to til tre minutter under omrøring.

* Kom madfilm helt tæt på cremen, så der ikke dannes en hinde.

* Sæt på køl.

Kilde: Nicolaj Møller.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 29/01/2023 - 10:00

Lav den moderne fastelavnsbolle: Danmark møder Sverige

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Det er tid til en nytænkning af fastelavnsbollen. Kokke fra Sverige og Danmark giver deres bud på en hybrid mellem svenske semlor og den danske klassiker.

Sæsonen for fastelavnsboller er skudt i gang, og du har måske bemærket, at semlor også pryder hylderne.

Det er den svenske version af fastelavnsbollen, fortæller svenske Magnus Petterson, der er kok og indehaver af smørrebrødsrestauranten Selma i København.

- Det er den samme type dej, man bruger. Udtrykket er lidt anderledes, men det er samme princip, siger han.

Hvis han skulle nytænke fastelavnsbollen, ville han derfor lave en hybrid mellem de to.

Det samme ville den danske kok Nicolaj Møller.

- Hvis jeg skulle lave min egen fastelavnsbolle, ville jeg kalde den "Danmark møder Sverige". Det er sjovt at kombinere dem.

- For en semla er fandeme også en lækker fastelavnsbolle, siger han.

Her får du opskriften på en lækker blanding af den danske fastelavnsbolle og de svenske semlor.

Både Magnus Petterson og Nicolaj Møller bruger den svenske version af dejen.

- Det er jo, fordi jeg er svensker, siger Magnus Petterson.

- Jeg er vant til den danske, så jeg kan godt lide den svenske, siger Nicolaj Møller.

Først skal 50 gram gær røres sammen med fem deciliter kold mælk, til gæren er opløst.

Blandingen hældes sammen med 185 gram sukker, 175 gram saltet smør, 17 gram groft kværnet kardemomme og tre gram salt.

Så skal du arbejde med melet, til konsistensen er glat.

Bollerne skal i køleskabet i 24 timer.

- Og så ville jeg bage hele bollen for sig selv, som man gør med semlor. Seks til otte minutter ved 225 grader, til de er gyldne, siger Magnus Petterson.

Magnus Petterson har fravalgt den svenske mandelmasse og i stedet valgt en konditorcreme.

Den kan du lave af tre deciliter fløde, én deciliter mælk, 70 gram sukker, en tredjedel af en revet tonkabønne, 80 gram æggeblomme og 14 gram majsstivelse.

Blandingen varmes under omrøring i en tykbundet gryde op til 95 grader.

Cremen skal sigtes, og derefter tilsættes cirka 350 gram brunet smør.

- Mængden kommer an på, hvor beskidt man vil være - på den gode måde, selvfølgelig, siger Magnus Petterson og griner.

Det brunede smør skal tilføjes, mens hele blandingen blendes med en stavblender.

- Men pas på med at hælde for meget i ad gangen. Så kan den skille ligesom mayonnaise, og så skal du starte forfra, siger Magnus Petterson.

Det brunede smør giver en mere fast creme, når den bliver kold.

- Det er utrolig lækkert og giver en nøddeagtig tone. Det giver enormt god mening med en fastelavnsbolle, så cremen ikke flyder ud over det hele, når man bider i den, forklarer han.

Når det hele er blandet, afkøles massen og hældes på en sprøjtepose.

- Skær toppen af bollerne, udhul dem lidt og fyld dem op med konditorcreme og solbærsyltetøj, siger han.

Danske Nicolaj Møller fortæller, at du selv kan beslutte fyldet.

- Indeni ville jeg tage det gode fra den danske fastelavnsbolle, nemlig en vaniljecreme. Og så ville jeg lave min egen alsidige syltetøj af jordbær, hindbær og frisk mynte.

- Så om det er marcipan, vaniljecreme eller syltetøj, du bruger, så handler det bare om at bruge gode råvarer og komme i gang med at bage, siger han.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv