Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Frederiksberg, 09/08/2023 - 10:51

Skuespillers forsvarer sår tvivl om beviser i voldssag

Der kan være manipuleret med nogle af beviserne i voldssag mod skuespiller Robert Hansen, siger forsvarer.

Af: /ritzau/

Onsdag ventes sagen mod skuespiller Robert Hansen afsluttet ved Retten på Frederiksberg. Han er tiltalt for to voldsforhold mod ekskæresten Nynne Larsen.

Ved starten af dagens retsmøde såede Robert Hansens forsvarer, Erbil Kaya, tvivl om nogle af de beviser, der har været brugt i sagen.

Blandt andet mener forsvareren, at data fra hjemmesiden Sundhed.dk kan manipuleres, da man ifølge ham selv kan redigere i teksten som bruger.

- Der er mulighed for at gå ind og ændre nogle ting på Sundhed.dk - ikke at jeg siger, det er gjort - men det kan lade sig gøre, lyder det.

Også billeder af Nynne Larsens skader efter det, der ifølge anklagemyndigheden er voldelige overfald, sår Erbil Kaya tvivl om ægtheden af.

De skader, der fremgår af billederne, er ifølge forsvareren på forskellige sider af Nynne Larsens hoved på to af billederne.

Nynne Larsen forklarede tirsdag, at det er, fordi billederne er blevet spejlvendt.

Dommeren og de to domsmænd har afslået, at Erbil Kaya kan bruge to videoer af, hvordan manipulering af både data fra Sundhed.dk og af billeder, som bevis i sagen.

Anklager Michella Winther-Hinge og forsvareren procederer forud for domsafsigelse og eventuel straf.

- Er der noget underligt i ikke at anmelde en, man elsker, spurgte anklageren i retten.

Anklager mener, at Robert Hansen og hans forsvarer har prøvet at male et billede af Nynne Larsen som én, der har anmeldt Robert Hansen for at få følgere og opmærksomhed på det sociale medie Instagram.

Forsvarer Erbil Kaya fokuserer i sin procedurer for, at der er huller og mulighed for manipulation i vidnernes forklaring og anklagemyndighedens beviser.

Robert Hansen har nægtet sig skyldig i anklagerne.

/ritzau/

Australien, 09/08/2023 - 10:35

Grev Nikolai udvider modeljobbet til Australien

Francois Guillot/Ritzau Scanpix

Grev Nikolai, der tidligere bar titlen af prins, debuterede som model i 2018. Nu udvider han markedet og er nu også repræsenteret i Australien.

Prins Joachims ældste søn, grev Nikolai, er draget "down under" for at studere et semester i den australske storby Sydney.

Ved siden af studierne har den forhenværende prins landet en stor sidegeschæft.

Den 23-årige greve er kommet i stald hos den australske afdeling af det internationale modelbureau Kult.

Det annoncerer Kult på et billede og i en story - et kort, tidsbegrænset klip - på det sociale medie Instagram.

Kults nye danske model har videredelt bureauets story på sin Instagram-profil, nikolaitildanmark.

Kult Australia er dermed det fjerde modelbureau, som repræsenterer greven.

På grev Nikolais Instagram fremgår det, at han også er repræsenteret af det verdensomspændende bureau Elite Models og modelbureauer i Spanien og Danmark, hvor det hele begyndte.

Grev Nikolai debuterede som model, da han gik catwalk for det britiske brand Burberry tilbage i 2018.

Siden har han været på podiet for det franske modehus Dior og været på forsiden af den skandinaviske udgave af modemagasinet Vogue.

Grev Nikolai bar frem til nytåret titlen af prins.

Fratagelsen af den royale titel skulle give grev Nikolai og hans tre søskende, grev Felix, grev Henrik og komtesse Athena, friere rammer til at skabe en tilværelse uden at være begrænset af de særlige hensyn og forpligtelser, et formelt tilhørsforhold til kongehuset indebærer.

Sådan lød begrundelsen fra grev Nikolais farmor, dronning Margrethe.

Fratagelsen af titlen har gjort det muligt for grev Nikolai at blive en del af marketingbureauet Social Works, der arbejder med influenter, som blandt andet promoverer virksomheder og produkter.

Grev Nikolai studerer til daglig Business Administration and Service Management ved Copenhagen Business School og har tidligere læst et semester af sin uddannelse i Paris og napper nu endnu et udlandsophold.

Det samme gør hans kæreste siden gymnasietiden på Herlufsholm, Benedikte Thoustrup.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 09/08/2023 - 09:19

Unge fra hele landet inviteres til prins Christians 18-års-fødselsdag

Som en del af prins Christians 18-års fødselsdag er dronningen vært for et gallataffel på Christiansborg Slot.

Teenagere fra hele landet bliver inviteret til at fejre prins Christians 18-års-fødselsdag søndag 15. oktober.

Det skriver kongehuset i en pressemeddelelse.

Her fremgår det, at dronning Margrethe vil være vært for et gallataffel på Christiansborg Slot, hvor kongehuset i samarbejde med landets kommuner vil invitere op mod 200 unge fra rigsfællesskabet til fejring.

Hver kommune i Danmark samt Grønland og Færøerne får mulighed for at vælge to 18-årige til at deltage i gallataflet.

Der vil også blive inviteret unge, der har markeret sig inden for sportens, kunstens og kulturens verden, samt repræsentanter fra ungdomsorganisationer.

Klokken 12 den 15. oktober vil der være vagtskifte på Amalienborg, hvor prins Christian vil vise sig på balkonen på Frederik VIII’s Palæ på Amalienborg sammen med sin familie.

Prins Christian er derudover inviteret til at deltage i et møde i Statsrådet den 14. november, hvor prinsen vil afgive en såkaldt højtidelig erklæring om at overholde Grundloven.

Herefter vil prins Christian kunne udpeges som rigsforstander, men prinsen kan ikke få sæde i Statsrådet, før der har været et tronskifte.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/08/2023 - 08:00

FAKTA: Frygt ikke gentagelsen

* Planlæg en hel uges madpakker ad gangen. På den måde mindsker du madspild og letter den daglige forberedelse.

* Børn kan godt lide forudsigelighed. Derfor gør det ikke noget, at der for eksempel står pastasalat på menuen en hel uge ad gangen.

* Gør det eventuelt til en rutine, at du spørger barnet hver søndag, hvad det godt kunne tænke sig at have med på madpakken i næste uge. Sæt dog de overordnede rammer først ved for eksempel at sige: Du kan vælge mellem pastasalat, sandwich eller rugbrød.

* Er der brug for fornyelse i madpakken, så husk, at der ikke skal meget til, før barnet oplever maden som ny og spændende. Det kan være nok, at pizzasneglen er formet på en ny måde.

Kilde: Heidi Isager, der er forfatter til bogen "Madpakker med madro".

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 08/08/2023 - 08:00

Sådan får du dit barn til at glæde sig til madpakken

Signe Goldmann/Ritzau Scanpix

Det handler om at finde den rette balance mellem det mættende og det søde, når du kreerer frokosten, dit barn skal have med.

For at undgå at dit barn går sukkerkold i skolegården, skal du først og fremmest give hende medbestemmelse over, hvad der ryger ned i madkassen.

Det siger Heidi Isager, der er vanecoach hos Madroinstituttet og forfatter til bogen "Madpakker med madro".

- Når børnene får indflydelse, har de lyst til at spise det, de får med, siger hun.

Dermed ikke være sagt, at menuen fremover skal stå på mælkesnitter og chokoladepålæg.

- De skal tages med på råd, men det betyder ikke, at der er fuldstændig frit valg. Som forælder kan du sige: Vil du have pitabrød, rugbrød eller toastbrød med?, lyder det fra Heidi Isager.

Det gælder om at lade barnet beslutte udgangspunktet for madpakken, mens du som forælder tager dig af resten.

Falder valget for eksempel på toastbrød, kan du sørge for at købe noget groft af slagsen. Eller står den på pastasalat, så lad barnet vælge de tre grøntsager, der skal i.

Derudover er det ifølge Heidi Isager vigtigt at gøre den medbragte frokost nem at overskue. Det vil sige, at den skal bestå af få elementer, og at de skal pakkes ind på en måde, som gør, at barnet kan se, hvad der er hvad.

Vælg én ting, som udgør den mættende del af madpakken, og tilføj så noget sødt.

- Vi vil gerne lære børn, at sødt er mange ting. Det kan være vindruer, gulerodspandekager eller en figenstang. Noget, som er snackagtigt, og som de nemt kan tage i hånden og rende af sted med, siger hun.

Som den mættende del skal du endelig ikke afskrive en god gammeldags rugbrødsmad. Det siger Jon Fuglsang, der er lektor på Ernærings- og Sundhedsuddannelsen ved Københavns Professionshøjskole

- Har man en madkultur, hvor man spiser rugbrød, er det et godt sted at starte. Det er nemt, billigt, og der er en kæmpe ernæringsmæssig fordel ved at spise det, siger han.

Varier gerne pålægget, så barnet får andet end spegepølse og leverpostej. Det kan være hummus, æg eller fiskefrikadeller, som ryger ind i klapsammenmaden i stedet. Pålægschokolade er heller ikke ulovligt.

- Der er ikke noget galt i at spise pålægschokolade, men det stiller krav til den øvrige del af madpakken, understreger Jon Fuglsang.

Ligesom Heidi Isager anbefaler han, at barnet får nogle snacks med i tasken, der er nemme at gå til. Det kan være gnavegrønt, dadelkugler eller nødder, som også fungerer godt som små mellemmåltider i løbet af dagen.

Når hverdagen kører, forstår Jon Fuglsang dog godt, at madpakken kan føles som en overvældende opgave.

- Det er svært. For man vil gerne både give ens børn noget med, de godt kan lide, og sørge for, at de spiser sundt. Og man kommer nok aldrig helt til at gøre det godt nok, siger han.

Samme oplevelse har Heidi Isager. Hun mener, at forældre i dag stiller alt for høje krav til sig selv, når det gælder børnenes medbragte frokost.

- Sænk paraderne, og lyt til dit barn, så bliver der succes med madpakken, siger hun.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv