Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 15/05/2023 - 10:59

Svensk togstrejke afblæst: Øresundstog holdes i gang

En togstrejke, som ville standse togtrafik over Øresundsbroen, er afblæst. Parterne er blevet enige ifølge TT.

Af: /ritzau/

En strejke fra det svenske fagforbund Seko er blevet afblæst. Dermed kan togtrafikken over Øresundsbroen, der stod til at gå i stå, fortsætte.

Det skriver Seko i en pressemeddelelse.

Den varslede strejke er blevet afblæst, fordi Seko har indgået et forlig med Almega Tågföretagen, der er branche- og arbejdsgiverorganisation for togselskaberne.

- Dette forlig løser selvfølgelig ikke alle de problemer, der findes i branchen, men det er et fremskridt, siger Sekos forbundsformand, Gabriella Lavecchia, i pressemeddelelsen.

Strejken var varslet til at gå i gang mandag klokken 15, hvis parterne ikke var blevet enige. Den ville blandt andet have omfattet de lokoførere, der kører Øresundstogene.

Mandag morgen var forhandlingerne mellem parterne stadig i gang.

- Har stået på hele natten og er stadig i gang, skrev Sekos kommunikationschef, Jonas Pettersson, til det svenske nyhedsbureau TT.

Konflikten har primært handlet om spørgsmål vedrørende arbejdstider og planlægning, skriver TT.

Ifølge TT har parterne fundet en løsning på spørgsmål vedrørende køreplanen.

Parterne har også været uenige om spørgsmål vedrørende personer, der arbejder alene på pendlertog i Sverige. Denne del af konflikten skal en arbejdsgruppe kigge på. Det skriver Seko i meddelelsen.

Strejken var varslet i tre etaper.

Trin et ville blandt andet indebære, at Øresundstogene stoppede med at køre. Der ville heller ikke være blevet indsat erstatningsbusser på ruten, da det blev tolket som et brud på strejken.

Det meddelte Anders Engzell, pressechef hos Skånetrafiken Erhverv, til det dansk-svenske nyhedsbureau News Øresund fredag.

- Hvis der bliver strejke, vil der ikke køre tog over broen. Heller ikke nogen erstatningstrafik. Vi har tolket det sådan, at det må vi ikke, skrev han.

Det er Skånetrafiken, der er ansvarlig for togdriften over Øresund.

/ritzau/

København, 15/05/2023 - 10:00

Gendannet hiphopduo gør comeback på årets Roskilde Festival

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Duoen Ukendt Kunstner, der storhittede i 2010'erne, står for lukkekoncerten ved årets Roskilde Festival.

Det bliver den gendannede hiphopduo Ukendt Kunstner, der afslutter årets Roskilde Festival.

Det oplyser festivalen i en pressemeddelelse.

Duoen bestående af musiker Hans Philip og producer Jens Ole McCoy meddelte tilbage i 2016, at den trak stikket på ubestemt tid.

- Hvad fremtiden bringer for Ukendt Kunstner, er der ingen der ved, men lige nu føler vi, at det er bedst at stoppe, mens legen er god, skrev musikerne i et opslag på Facebook.

Som et lyn fra en klar himmel udsendte duoen fredag albummet "Dansktop". Ledsaget af ordene "Hej, vi er tilbage" på Facebook.

For første gang siden bruddet går den gendannede duo så på scenen natten til 1. juli på Roskilde Festival.

Det bliver "en spektakulær finale", lover festivalens programchef, Anders Wahrén.

- Ukendt Kunstners lukkekoncert på Arena-scenen bliver den ultimative kulmination på otte dage med fejring af det unikke fællesskab, der findes på Roskilde Festival, siger han.

- Deres nye album markerer en ny æra, og det er på Roskilde Festival, at man for allerførste gang kan opleve det live, siger programchefen.

Ukendt Kunstner har tre albums bag sig og hittede i 2010'erne med numre som "Neonlys", "Gennem Byen" og "Fucking Nummer".

Duoen vandt prisen som Årets Danske Gruppe ved Danish Music Awards 2014.

Roskilde Festival oplyser, at man forventer at kunne melde udsolgt til årets festival, der finder sted fra 24. juni til og med 1. juli.

I sidste uge meldte festivalen udsolgt for endagsbilletter til fredagens program.

Hovednavnene på Roskilde Festival 2023 tæller blandt andre Kendrick Lamar, Lil Nas X, Lizzo og Blur.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 14/05/2023 - 18:39

Danmarks Eurovision-håb blev slagtet af tv-seerne

Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix

Danmarks Eurovision-bidrag, Reiley, fik point fra ét land. De var ikke nok til at sikre ham en finaleplads.

Danmark var langt fra at få en plads ved årets Eurovision-finale, som fandt sted lørdag aften.

Det viser stemmetallene, som arrangørerne bag den internationale sangkonkurrence har offentliggjort natten til søndag.

Den færøske TikTok-stjerne Reiley var i år Danmarks bud på en Eurovision-vinder. Han stillede op med nummeret "Breaking My Heart".

Den 25-årige var den første sanger på scenen ved den anden Eurovision-semifinale torsdag. Her dystede 16 lande om ti pladser i lørdagens finale.

Reiley formåede at indkassere seks point, som alle kom fra tv-seerne i Island. De var ikke nok til at sende Danmark videre.

Danmark lå dog foran Rumænien og San Marino, som begge måtte nøjes med nul point og dermed heller ikke kvalificerede sig til en finaleplads.

Modsat Danmark formåede vores skandinaviske naboer at stryge videre til finalen.

Mens Norge indtog femtepladsen, lykkedes det svenske Loreen at løbe med sejren med sangen "Tattoo".

Hun formåede at indkassere 583 point.

Det er ikke første gang, at hun har vundet det mikrofonformede trofæ. Også i 2012 vandt hun Eurovision - dengang med sangen "Euphoria".

Dermed er hun den første kvinde nogensinde, som har vundet Eurovision to gange.

Danmark har ikke været i en Eurovision-finale siden 2019.

Fredag sagde Ole Tøpholm, som har kommenteret Eurovision for DR fra 2011 til 2019, at Danmark er i en "historisk nedsmeltning", og at vi nu hører til blandt de dårligste nationer i konkurrencen.

- Vi er blevet Nordens svageste led. Island røg også ud af semifinalen, men de var i finalen så sent som sidste år, lød det fra Ole Tøpholm til DR fredag.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 15/05/2023 - 09:00

FAKTA: Tre oplevelser børnene vil elske

* Faxe Kalkbrud. Det er Danmarks største menneskeskabte udgravning, hvor du kan grave fossiler frem fra gamle dybhavskoralrev.

* Endelave. En dansk ø, der ligger i det sydlige Kattegat ud for Horsens Fjord, og som er kendt for sine mange vilde kaniner. Når der er flest, findes der op til 50.000 kaniner på den lille ø.

* Cykeltur på skinner. I hele Danmark kan du finde nedlagte togbaner, som nu er banestier, man kan cykle på. De er gode for børn, fordi ruterne sjældent byder på stejle bakker. Man kan for eksempel cykle hele vejen rundt om Horsens Fjord.

Kilde: journalist, forfatter og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 15/05/2023 - 09:00

Hold familieferie uden at smadre kontoen

Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix

Det kan være både spændende og billigt at holde ferie under hjemlige himmelstrøg. Samtidig slipper du for en hel del planlægning og logistik.

Turen behøver ikke gå til Toscana eller Thailand, for at familieferien bliver mindeværdig.

Det budskab ønsker journalist og foredragsholder Nanna Hyldgaard Hansen at få frem i sin nye bog "Staycation Danmark med børn".

- Mange familier har rigtig travlt i dag. At blive herhjemme kan være en måde at holde ferie på, og som sænker skuldrene lidt for forældre, siger hun og fortsætter:

- Der er en del vundet, når det gælder planlægning og logistik. Man slipper for lange rejsedage og at skulle op midt om natten for at nå et fly.

Samtidig kan der være gode penge at spare. Især hvis du skruer på de store knapper i feriebudgettet som overnatning, mad og transport.

1) Drop hotellet.

Styr uden om sommerhus og hotel, og sov gratis i shelter under stjernerne.

- Det er min oplevelse, at børnene synes, det er sjovt og spændende at slå lejr og lave bål. For mine børn er det et kæmpe eventyr hver gang, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

Er der brug for tag over hovedet, anbefaler hun, at du og familien kaster jer ud i at bytte bolig. Der findes for eksempel en stor facebookside her i landet, der hedder "Skal vi bytte hus et par dage og få en billig ferie?".

Sørg dog for at tjekke dine forsikringer inden, så du er sikker på, at du er dækket, hvis der skulle ske noget, mens der bor andre i huset.

- Vi laver også altid et videoopkald med dem, vi bytter med. Det er meget rart lige at tale sammen, så vi kan få en fornemmelse af, hvem det er, vi bytter med, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

2) Smør madpakker.

Det gode ved at låne nogle andres hus er, at der er et køkken til rådighed, hvor feriens måltider med fordel kan blive tilberedt.

- Det er en god idé at tage madpakker med ud på tur. Vi køber ikke mad på farten eller spiser på restaurant, fortæller Nanna Hyldgaard Hansen.

Opstår lysten til takeaway, anbefaler hun tjenesten "Too good to go", hvor spisesteder sælger overskudsmad til en stærkt nedsat pris.

- Så har vi et tæppe med og sætter os ved vandet eller i en park og spiser. Vi kan få mad til fire for under hundrede kroner, så det er en rigtig billig måde at gå ud at spise på, fortæller forfatteren.

3) Tag toget, og jag oplevelser.

De senere år har den kollektive trafik tilbudt nogle særlige billetter om sommeren til lavere priser.

De seneste tre år har det for eksempel været muligt at købe et "Rejsepas", hvor du i otte sammenhængende dage kunne rejse, hvorhen du ville i landet.

- Hvis man i god tid ved, hvornår man skal af sted, kan man også købe de billige Orange-billetter, siger Nanna Hyldgaard Hansen.

Både inden turen og undervejs er det bare om at have øje for oplevelser, der ikke gør ondt på pengepungen.

- Vi har været ude at ride på islandske heste, sejlet i jolle ved Vordingborg og gravet efter fossiler ved Faxe, fortæller Nanna Hyldgaard Hansen.

På den måde opfattes den budgetvenlige tur slet ikke sparsommelig for børnene, mener hun.

- Det handler bare om at finde nogle oplevelser, som børnene synes, er superfede.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv