Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

København, 30/06/2023 - 10:59

Tabt sættevogn spærrer delvist bro ved Falster

En sættevogn, som er blevet tabt af en lastbil, skal fragtes væk fra bro af specialudstyr.

Af: /ritzau/

En havareret lastbil betyder fredag formiddag, at et spor er spærret i nordgående retning på Farøbroen ved Falster.

Det skriver Sydsjællands og Lolland-Falsters Politi på det sociale medie Twitter.

Tidligere på formiddagen var broen helt spærret i nordgående retning, men et spor blev genåbnet omkring klokken 10.46 fredag.

Politiet skriver samtidig, at broen ventes helt genåbnet inden længe.

Spærringen skyldtes, at man har været nødt til at tilkalde specialudstyr til at fjerne en tabt sættevogn, lyder det.

Ifølge Vejdirektoratets hjemmeside skaber broens lukning kø på E47 fra Sakskøbing. Konkret er der kø mellem afkørsel 43 og Farøbroerne.

Vejdirektoratet forventer kø til omkring klokken 11 fredag.

/ritzau/

København, 30/06/2023 - 08:00

Grevinde Alexandra nyder livet trods hårdt år

ólafur Steinar Gestsson/Ritzau Scanpix

Grevinde Alexandra har indtil videre haft et år, som har ændret sig pludseligt, men hun har det godt. Den 30. juni fylder hun 59 år.

2023 har været et turbulent år for grevinde Alexandra.

Men det har ikke taget pusten fra hende, og hun ser frem til at holde sin 59-års fødselsdag fredag den 30. juni.

Det fortæller grevinde Alexandras pressesekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen.

- Grevinden skal fejre sin fødselsdag med familien og gode venner herhjemme i Danmark. Det har været et udfordrende år, men grevinden har det godt og nyder sit liv, skriver Helle von Wildenrath Løvgreen i en mail til Ritzau.

Tilbage i januar gik grevinden fra sin daværende kæreste, tech-millionæren Nicolai Peitersen, på grund af utroskab.

Det bekræftede han over for Ekstra Bladet og gav i den forbindelse både grevinden og hendes to sønner, grev Nikolai og grev Felix, en undskyldning.

Et par uger forinden havde Alexandra mistet sin mor, som sov stille ind i sit hjem i Østrigs hovedstad, Wien, med grevinden og hendes søstre ved sin side.

- Grevinde Alexandra er blevet gjort bekendt med nogle kendsgerninger, som grevinden lægger kraftigt afstand til og har derfor reageret prompte. Også selv om hun står midt i sorgen efter sin elskedes mors bortgang, sagde hendes pressesekretær, Helle von Wildenrath Løvgreen, dengang til Ekstra Bladet.

Grevinde Alexandra var medlem af det danske kongehus fra 1995 til 2005, da hun var gift med prins Joachim, som hun også har sine to sønner, grev Nikolai og grev Felix, med.

Efter sommer tager hendes ældste søn om på den anden side af jorden, fordi han skal læse et semester på University of Technology i den australske storby Sydney. Det samme skal hans kæreste, Benedikte Thoustrup, som rejser med ham

- Grevinde Alexandra glæder sig over, at hendes ældste søn sammen med sin kæreste, Benedikte Thoustrup, snart tager til Australien for at studere. Det er en fantastisk mulighed for dem at gøre sig nogle andre erfaringer, som de kan drage nytte af senere i livet.

- Grevinden vil nyde samværet med grev Nikolai og hans kæreste så meget som muligt, inden de tager afsted, skriver grevinde Alexandras pressesekretær i en mail til Ritzau.

Grev Nikolai læser business administration and service management på Copenhagen Business School og har tidligere læst et semester i den franske hovedstad, Paris, sammen med Benedikte Thoustrup.

Grevinde Alexandra har også selv studeret i udlandet - både Hongkong, Wien, Tokyo og London, mens hun tog sin uddannelse i handel og økonomi.

I dag sidder hun i bestyrelsen for den schweiziske medicinalkoncern Ferring Pharmaceuticals samt for det danske Unumed, der laver digitale sundhedsløsninger til hospitaler i flere lande.

/ritzau/

Læs Mere >>

Houston, 29/06/2023 - 23:59

Travis Scott undgår straffesag for koncerttragedie fra 2021

Amy Harris/Ritzau Scanpix

Der bliver ikke rejst en straffesag mod rapperen Travis Scott for tragedien i 2021, hvor ti personer døde.

Den amerikanske rapper og producer Travis Scott skal ikke tiltales i en straffesag i forbindelse med en koncert i Houston i 2021, hvor ti personer blev mast ihjel, og mange andre kom til skade.

Det har en storjury i Houston, som ligger i den amerikanske delstat Texas, afgjort torsdag.

Det bekræfter Scotts advokat, Kent Schaffer, over for nyhedsbureauet AP.

Storjuryers opgave er at vurdere bevismaterialet i en potentiel straffesag og beslutte, om det er tilstrækkeligt til at føre en sag ved retten mod en person.

Storjuryen i denne sag har blandt andet set på Travis Scotts rolle i planlægningen af koncerten, der efter tragedien fik kritik for at have slækket på sikkerheden.

Men der er altså ikke fundet grundlag for en straffesag, siger Kent Schaffer.

- Han (Travis Scott, red.) opfordrede aldrig nogen til at gøre noget, som resulterede i, at andre kom til skade, siger Schaffer til AP og kalder afgørelsen fra storjuryen "en stor lettelse".

Fem andre undgår ifølge nyhedsbureauet Reuters også tiltale. Det er blandt andre Brent Silberstein, som er festivalmanager for firmaet Live Nation, der arrangerede koncerten for Travis Scott.

- Brent gjorde alt, hvad han kunne, for at gennemføre en sikker festival, siger hans advokat, Christopher Downey, til Reuters.

Ti mennesker, heriblandt en tiårig dreng, mistede livet, da et enormt publikum begyndte at skubbe fremad mod scenen, da Travis Scott gik på til Astroworld-koncerten i Houston.

Sagen udløste ifølge Reuters et hav af søgsmål mod Travis Scott og arrangørerne af koncerten, Live Nation.

Ifølge dem var det tusindvis af personer, som kom til skade under hændelsen.

Sagsøgerne hævder, at Travis Scott og Live Nation med vilje lukkede alt for mange mennesker ind til koncerten, selv om de godt vidste, at det var farligt.

Rapperen og arrangørerne ville gerne have, at det så ud, som om fansene stod som sild i en tønde for at se Travis Scott, hævdes det i søgsmålene.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 30/06/2023 - 08:00

FAKTA: De tre mest almindelige varmepumper

* En varmepumpe et anlæg, der kører på el og udnytter varmeenergi i luften eller jorden til at opvarme boligen.

* Overordnet er der tre typer af varmepumper at vælge imellem.

* Luft til vand-varmepumpe opvarmer boligen og giver varmt vand. Den er god til en helårsbolig og kræver radiator eller gulvvarme med vand. Prisen er op mod 130.000 kroner.

* En typisk jordvarmepumpe kan det samme, men den kræver minimum 300 kvadratmeter ubebygget grund, og prisen er op mod 200.000 kroner.

* Luft til luft-varmepumpe opvarmer kun boligen. Den er god i sommerhuset og koster omkring 40.000 kroner.

Kilde: sparenergi.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 30/06/2023 - 08:00

Er din bolig klar til energioptimering? Få gode råd her

Thomas Lekfeldt/Ritzau Scanpix

Energistyrelsen kommer med anbefalinger til, hvordan du bedst forbereder dig til at ansøge om støtte til at udskifte olie- eller gasfyret.

Har du også undersøgt mulighederne for at energirenovere din bolig?

I den seneste tid er der kommet turbo på energiforbedringer i de danske boliger efter en lang periode med høje prisstigninger på energi.

Faktisk har mere end hver fjerde danske boligejer energiforbedret boligen inden for det seneste år. Det viser nye tal fra Energistyrelsens befolkningsundersøgelse, kaldet Energibarometer.

Og det er en stigning sammenlignet med året før, hvor hver femte havde energioptimeret.

- Mange er blevet opmærksomme på, at man faktisk kan gøre noget for at sænke boligens energiforbrug, siger Matilde Grøn Bjørneboe i en pressemeddelelse. Hun er Energistyrelsens ekspert i energispareråd og danskernes energivaner.

Og selv om der er udgifter forbundet med at energioptimere, kan det ofte betale sig i det lange løb.

I et typisk hus med fjernvarme kan man for eksempel opnå en årlig besparelse på varmeregningen på 3000 kroner ved at øge isoleringen fra 100 millimeter til 400 millimeter på loftet. Det viser en beregning fra Energistyrelsen.

Men du behøver ikke at gå i gang med de helt store projekter for at spare penge på energi.

- Der er også gode besparelser at hente gennem mindre tiltag som efterisolering af varmerør eller tætning omkring vinduer, som kan klares på en weekend, siger hun.

I september åbner den såkaldte varmepumpepulje, som vil give omkring 12.500 husstande mulighed for at søge tilskud til nye varmepumper.

Puljen giver mulighed for, at du kan ansøge om et tilskud, hvis du udskifter en energitung varmekilde som olie- og gasfyr til en varmepumpe.

Tilskuddet udgør 16-19 procent af udgiften til at få installeret en varmepumpe.

- Når puljen åbner, vil det stadig være efter først til mølle-princippet, siger Sarah Videbæk Hundebøl, der er teamleder for puljerne.

Det vil blive offentliggjort på Energistyrelsens hjemmeside, når det bliver muligt at ansøge.

Hvis du vil være en af de første, der får besked, kan du overveje at tilmelde dig Energistyrelsens nyhedsmail på sparenergi.dk.

- Der er en række betingelser, som skal være opfyldt, før man kan være berettiget til at få tilskud, siger Sarah Videbæk Hundebøl og fortsætter:

- Vi anbefaler, at man sikrer sig, at boligens oplysninger i Bygnings- og Boligregistret er korrekte. Det er boligejerens ansvar. Hvis der i dag står i registret, at man har en varmepumpe, selv om det ikke er tilfældet, så kan man ikke få et tilskud.

Du kan se de registrerede oplysninger om din ejendom og rette nogle af dem på bbr.dk.

Hvis du ved, at der er en forkert registrering, bør du allerede nu få den rettet, så du er klar til at ansøge, når puljen åbner.

- Det er også værd at kontrollere, om boligen kan få fjernvarme. For så er man heller ikke berettiget til tilskud, siger hun.

Du bør også undersøge, hvor meget det vil koste at få installeret en varmepumpe i din bolig. Du skal nemlig selv have en del penge op af lommen.

Det er dog vigtigt, understreger Sarah Videbæk Hundebøl, at du ikke indhenter bindende eller betingede tilbud, før du har fået tilsagn om tilskud.

Og så er det et krav, at du bruger en VE-godkendt installatør. Du kan finde en liste på sparenergi.dk.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv