Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

New York, 08/09/2023 - 10:54

Talkshow-vært beskyldes for at skabe ubehageligt arbejdsmiljø

Ingen af 80 tidligere eller nuværende ansatte har haft noget positivt at sige om at arbejde for Jimmy Fallon.

Evan Agostini/Ritzau Scanpix

Af: /ritzau/

Den amerikanske talkshow-vært Jimmy Fallon bliver af både nuværende og tidligere kolleger anklaget for at være utilregnelig og skabe et ubehageligt arbejdsmiljø.

Det skriver det amerikanske kulturmedie Rolling Stone.

To nuværende og 14 tidligere ansatte fortæller, at "The Tonight Show", hvor Fallon er vært, i årevis har haft et ubehageligt arbejdsmiljø. De udtaler sig alle anonymt.

En af de ansatte fortæller, at det var alment kendt, at der var "gode Jimmy-dage" og "dårlige Jimmy-dage".

Sammenlagt har Rolling Stone snakket med 80 tidligere eller nuværende ansatte. Flere af dem roste Fallons komiske talent. Ingen af dem havde dog noget positivt at sige om at arbejde på "The Tonight Show".

Der har været ansat ni forskellige showrunners på programmet, siden Jimmy Fallon i 2014 overtog værtsrollen fra Jay Leno.

Dermed har der været meget større udskiftning end på sammenlignelige programmer som "Late Night" med Seth Meyers og "The Late Show" med Stephen Colbert. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Showrunners har det øverste kreative ansvar for produktionen af talkshows.

/ritzau/

New York, 08/09/2023 - 10:54

Talkshow-vært beskyldes for at skabe ubehageligt arbejdsmiljø

Evan Agostini/Ritzau Scanpix

Ingen af 80 tidligere eller nuværende ansatte har haft noget positivt at sige om at arbejde for Jimmy Fallon.

Den amerikanske talkshow-vært Jimmy Fallon bliver af både nuværende og tidligere kolleger anklaget for at være utilregnelig og skabe et ubehageligt arbejdsmiljø.

Det skriver det amerikanske kulturmedie Rolling Stone.

To nuværende og 14 tidligere ansatte fortæller, at "The Tonight Show", hvor Fallon er vært, i årevis har haft et ubehageligt arbejdsmiljø. De udtaler sig alle anonymt.

En af de ansatte fortæller, at det var alment kendt, at der var "gode Jimmy-dage" og "dårlige Jimmy-dage".

Sammenlagt har Rolling Stone snakket med 80 tidligere eller nuværende ansatte. Flere af dem roste Fallons komiske talent. Ingen af dem havde dog noget positivt at sige om at arbejde på "The Tonight Show".

Der har været ansat ni forskellige showrunners på programmet, siden Jimmy Fallon i 2014 overtog værtsrollen fra Jay Leno.

Dermed har der været meget større udskiftning end på sammenlignelige programmer som "Late Night" med Seth Meyers og "The Late Show" med Stephen Colbert. Det skriver det britiske medie The Guardian.

Showrunners har det øverste kreative ansvar for produktionen af talkshows.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/09/2023 - 10:32

Fantino og Bonde genopstår i ny podcast

Samarbejdet er ikke slut, selv om værterne på "Curlingklubben", Maria Fantino og Christian Bonde, har sagt op på DR. Nu skal de lave podcast på Bauer Media.

Den dynamiske duo Maria Fantino og Christian Bonde er tilbage i æteren.

De to værter, der i en årrække har sendt det uhyre populære program "Curlingklubben" på DR, får nu deres egen podcast på Bauer Media under navnet "Fantino & Bonde".

Den timelange podcast udkommer en gang ugentligt med premiere 6. oktober. Det annoncerer mediehuset i en pressemeddelelse.

Selv om podcasten er ny, forbliver konceptet velkendt, forsikrer duoen.

- Man får jo nok en del af det, man kender i forvejen: nemlig en masse dumme hverdagssituationer og forhåbentligt fra din hånd, Maria, en masse dårlige hørespil, en masse takes på aktuelle historier og en hel masse hygge og humor. Det er jo det, som vi er der for, uddyber Christian Bonde og bliver suppleret af Maria Fantino:

- Jeg tror, at vi vil gøre lytterne en kæmpe bjørnetjeneste, hvis vi kom med et fuldstændigt nyt produkt. Vi har jo ikke stoppet "Curlingklubben", fordi det ikke fungerede længere. Det fungerede jo ret godt - det fungerede godt for os, og det fungerede ret godt for lytterne, siger hun.

Han og Maria Fantino begyndte på DR som praktikanter og blev siden sat sammen til at stå i spidsen for eftermiddagsprogrammet "Curlingklubben" på P3.

Efter fem år på kanalen sagde Maria Fantino i sommer op, fordi hun havde fået jobbet som ny vært på "X Factor", som sendes på TV 2, efter at Sofie Linde stoppede.

Allerede da hun skulle til casting på det populære program, hev hun fat i Christian Bonde som den første.

- Det vigtigste for mig var faktisk, at hvis jeg overhovedet blev tilbudt jobbet, hvad skulle der så ske med os, fortæller Maria Fantino.

- Jeg tror også, at jeg godt vidste med det samme, at hvis man bliver tilbudt et job som "X Factor" på TV 2, så kan man ikke være på DR. Derfor ville jeg høre, om Christian ville være villig til at tage rejsen med videre med mig.

Og det var Christian Bonde. I august oplyste han, at han også havde sagt op på DR.

- Der er jo ikke nogen grund til, at et band går i opløsning, når de stadig har det godt sammen, har stor respekt for hinanden og stadig kan lave gode ting, lyder det fra ham.

Selv om de har hinanden, er det alligevel nervepirrende at gå fra fastansat til freelance, tilføjer Maria Fantino.

- Vi er jo begge to ret konservative typer, der godt kan lide at have en pensionsopsparing og faste feriedage. Så det har jo været skræmmende, siger hun.

Christian Bonde kalder det en ny æra.

- Vi er jo vokset med programmet, programmet er vokset med os, og jeg tror og håber, at der er rigtig mange lyttere, der er vokset sammen med os og programmet, siger han og fortsætter:

- Så håber jeg, at de vil blive ved med det. Og så håber jeg da også, at der er en masse nye, der har lyst til at hoppe med på toget undervejs. Det vil være drømmen.

"Fantino & Bonde" får premiere 6. oktober og vil være tilgængelig gratis på de fleste podcastplatforme.

/ritzau/

Læs Mere >>

København, 08/09/2023 - 08:00

FAKTA: Lav rødvinspocherede pærer

* Du skal bruge otte pærer, en flaske rødvin - en, du godt kan lide at drikke - 600 gram sukker, tre deciliter vand, en stjerneanis, en teskefuld vaniljesukker og en halv teskefuld salt.

* Først skrælles pæren og halveres. Fjern kernehuset.

* Kog vin og sukker op. Når det koger let, tilsættes resten af ingredienserne.

* Pærerne puttes i, og der slukkes, når massen akkurat begynder at koge igen.

* Herefter puttes pærerne på sylteglas eller i en beholder med låg.

* Lad pærerne trække i mindst en uge.

* Som en dessert er pærerne lækre at servere med mascarpone, der er vendt med lige dele fløde, lidt vaniljesukker og citronskal.

* I en salat er de gode med grønkål, gedeost og hasselnødder.

Kilde: kok Gorm Wisweh.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

København, 08/09/2023 - 08:00

Pærerne peaker: Sådan imponerer du gæsterne med den sprøde frugt

Silas Stein/Ritzau Scanpix

Lige nu bugner pæretræerne med lækre frugter, som du kan bruge i diverse retter. For eksempel kan du bruge dem på pizzaen. Få opskrifterne her.

Den sæsonaktuelle pære kan være en overset madvare i køkkenet, men faktisk rummer den et hav af muligheder.

Det siger den kendte kok Gorm Wisweh.

- Med sin sødme og sprødhed kan pæren være en god kontrast i det salte køkken, siger han.

Her får du de bedste opskrifter fra ham og kok Thomas Majlund fra cateringfirmaet Tailored Dining.

1) Kom pære på pizzaen.

Gorm Wisweh, som er medejer af Gorms, der blandt andet består af pizzabarer, foreslår, at du laver netop pizza.

Til én pizza bruger du: en kugle koldhævet pizzadej, en frisk pære, halvanden deciliter fed cremefraiche, en teskefuld chilisauce eller -tapenade, 50 gram grønkål, der er skyllet og hakket, 50-60 gram gedeost, 20 gram valnødder, lidt olivenolie og en teskefuld honning.

Ovnen sættes til 300 grader på over- og undervarme. Rør cremefraiche og chili sammen, smag til med salt, og skær pæren i tynde skiver - uden om kernehuset.

Herefter rulles pizzadejen ud til 30 centimeter i diameter. Fordel chilifraichen og grønkålen. Læg pæreskiverne tæt ved hinanden ovenpå.

Gedeosten fordeles ud over pizzaen, og herefter drypper du med olivenolie.

Pizzaen bages i fem til syv minutter, til skorpen er gylden, og bunden er sprød. Inden servering pynter du med groft knuste valnødder og et dryp honning.

2) Brug pæren i salat.

Til det salte køkken anbefaler Thomas Majlund en pæresalat med gedeost.

Til fire til seks personer skal du bruge et bundt frisésalat, to-tre pærer, 15-20 valnødder og 100-120 gram tilia mundo-ost, som er en gedeost.

Du skyller og plukker salaten og lægger den i koldt vand - gerne med isterninger, så den holder sig frisk og bliver sprød.

Pærerne skæres i kvarte stykker, der halveres, og kernehuset fjernes. Frugterne lægges i citronvand, så de ikke får en brunlig farve.

Valnødderne karamelliseres i en smule honning på panden. Blandingen smages til med salt.

Til salaten laver du en dressing, der består af fire spiseskefulde olivenolie, en spiseskefuld honning, en citron og lidt salt og peber.

Herefter drænes vandet fra frisésalaten og pærerne, som spredes ud på et fad og toppes med ost, valnødder og dressing. Du kan også pynte med mynte, citronverbena og citrontimian.

3) Miks pærerne med karamel.

Mangler du en dessert, foreslår Thomas Majlund karamelliserede pærer.

- Det er en af mine egne favoritter, siger han.

Til én person skal du bruge en pære, cirka 100 gram sukker, 25 gram smør, en vaniljestang, lidt æblesaft, lidt stjerneanis, korianderfrø og calvados, der er en æblebrændevin.

Pæren skrælles og skæres over i to halve. Kernehuset fjernes, og de to pæredele kommes i citronvand. Herefter varmer du panden op, kommer sukkeret på og karamelliserer det.

Når sukkeret er opløst, kommer du smør, vaniljestang, stjerneanis og korianderfrø i.

Pæredelene kommes på panden med skæresiden nedad og karamelliseres i fem minutter. Derefter iblandes æblesaften og en smule calvados, og pærerne tilberedes, indtil de er lidt møre.

Derefter tager du pærerne af panden og koger saucen en smule. Saucen smages til med salt. Frugten lægges midt på tallerkenen, og saucen og vaniljeisen lægges på toppen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv