Krak - Opdag nærheden - Søg lokalt.

Hørsholm, 10/06/2023 - 10:42

Ægtepar dør i brand i rækkehus i Hørsholm

Et ældre ægtepar, som boede i et rækkehus, har mistet livet i forbindelse med en brand i Hørsholm.

Af: /ritzau/

Et ældre ægtepar er afgået ved døden i forbindelse med en brand i et rækkehus i Hørsholm lørdag morgen.

Det oplyser Daniel Cunneely, som er vagtchef hos Nordsjællands Politi, lørdag formiddag.

- Der er røgfyldt, da man kommer derned, og der finder man de to beboere døde på adressen, siger han.

De afdødes pårørende er underrettet, uddyber han.

Branden blev anmeldt klokken 07.46 lørdag morgen.

Lørdag formiddag er branden slukket. Politiet kan for nuværende ikke udtale sig om en brandårsag, men det er man ved at undersøge.

Umiddelbart tyder det ikke på, at der er sket en kriminel handling.

/ritzau/

København, 10/06/2023 - 10:41

Dansk kendispar forældre igen efter flere års forsøg

Martin Sylvest/Ritzau Scanpix

Det er et længe ventet ønskebarn, der er kommet til verden, jubler influenten Irina Olsen og dj'en Faustrix, som i forevejen har datteren Allessia.

Efter flere års forsøg er influenten Irina Olsen og dj'en Faustrix endelig blevet forældre igen.

Det annoncerer parret på Instagram.

- He is here, lyder teksten til en lille videosekvens af parrets nyfødte søn.

Det var også på det sociale medie, at den 36-årige ukrainskfødte tv-personlighed og den 34-årige musiker tilbage i januar afslørede, at de ventede en lille ny.

Sammen har parret også datteren Allessia, som de længe har drømt om at give en søskende.

I familiens realityprogram, "The Olsens", afslørede parret, at Irina Olsen tilbage i 2021 også var gravid. Men desværre endte graviditeten i en spontan abort.

Irina Olsen og Faustix, der bærer det borgerlige navn Morten Brangstrup Olsen, har dannet par siden 2014. Året efter kom Allessia til verden.

Parret gik kortvarigt fra hinanden i 2018 grundet Faustix' alkoholmisbrug, som de begge flere gange har fortalt åbenhjertigt om.

Han gik i behandling, og hans prioriteter ændrede sig, fortalte Irina Olsen i et indlæg på sin blog, irinaolsen.dk. Og efter et halvt år fra hinanden fandt de sammen igen.

I september 2019 giftede parret sig.

/ritzau/

Læs Mere >>

Odense, 10/06/2023 - 10:00

The Minds of 99 erstatter Black Eyed Peas på Tinderbox

Helle Arensbak/Ritzau Scanpix

Ud over The Minds of 99 kan man opleve Red Hot Chilli Peppers, Armin Van Buuren og Maroon 5 på Tinderbox i år.

Danske Minds of 99 tager Black Eyed Peas plads på den odenseanske festival Tinderbox.

Det skriver Tinderbox i en pressemeddelelse.

Den amerikanske popgruppe har været nødt til at aflyse deres koncert på grund af logistiske udfordringer.

Minds of 99 spiller klokken 22.45 på Blå Scene.

- Det er klart, at vi er rigtig ærgerlige over at Black Eyed Peas, som jo var et af vores internationale hovednavne i år, har meldt afbud.

- Men når det så er sagt, så er vi utroligt glade for, at The Minds of 99 kunne træde til med så kort varsel.

- De beviser gang på gang, hvorfor de er et af landets mest hyldede livebands, og så er de et af de absolut mest ønskede navne til Tinderbox.

Det siger festivaldirektør, Brian Nielsen, ifølge meddelelsen.

Aflysningen har ikke været den første. I onsdags meldte den danske sanger Jada ud, at hun ikke kunne spille grundet sin graviditet.

Den engelske musiker Raye og to andre mindre internationale navne er også blevet taget af plakaten. I stedet kommer norske Astrid S, Ida Laurberg, Eee Gee og Zar Paulo.

Festivalen finder sted den 22.-24. juni i Tusindårsskoven, og der er stadig billetter til salg.

Ud over de tidligere nævnte kunstnere, kan man blandt andet få lov til at se Armin Van Buuren, Dean Lewis, George Ezra, Maroon 5 og Red Hot Chili Peppers og mange flere.

Tinderbox havde sin debut i 2015. Særligt kendetegnende for festivalen er scenen "Magicbox", hvor der kun spilles elektronisk musik.

Tidligere år har også budt på store navne som Robbie Williams, Rammstein, A$AP Rocky og Depeche Mode.

/ritzau/

Læs Mere >>

, 10/06/2023 - 08:00

FAKTA: Husk samlereglerne

* I offentligt ejede skove må du som hovedregel indsamle overalt, mens du i de private skove kun må tage det, som du kan nå fra vej og sti.

* Bær og frugt må i begrænset omfang samles til privat brug overalt i statens skove og naturområder. Som tommelfingerregel må du samle en mængde, der kan være i en bærepose.

* Du må i begrænset omfang gerne samle grene, kviste og løv, der ligger på skovbunden til privat brug.

* I offentligt ejede skove må du klippe grene og kviste af løvtræer, der er over 10 meter høje. Det gælder dog ikke i privatejede skove.

Kilde: Miljøstyrelsen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

, 10/06/2023 - 08:00

Skovens kylling og skivekamille: Dette kan du sanke om sommeren

Mathias Svold/Ritzau Scanpix

Om du er til at sylte eller salte, til saft eller stegning, har naturen masser af ingredienser at byde på i sommermånederne.

Bring sommerens frodighed ind i køkkenet med en sanketur i det fri.

For juni og juli byder på et væld af godter, hvis blot du har øjnene på stilke.

1) Find ananas i haven.

Du behøver ikke tage langt ud i naturen for at fylde kurven. På en grøn plet i byen eller i din egen have kan du måske finde planten skivekamille.

- Den ligner lidt almindelig kamille, men den kan kendes på, at den mangler de hvide kronblade. Den er superunik i duft og smag. Hvis du klemmer blomsterhovedet, dufter det voldsomt af ananas, siger Nina Christensen, der er madformidler og medstifter af hjemmesiden sanketure.dk.

Ananasaromaen gør skivekamillen oplagt til at lave lemonade af, mener hun.

- Blend et bundt sammen med sukker, bland op med vand, tilføj citron, og så rører du rundt, indtil sukkeret er opløst. Det får en flot grøn farve og en meget sød smag.

2) Kapers fra stranden.

Kok og køkkenchef Bjarke Jeppesen fra restauranten Treetop i Vejle sanker meget med henblik på at sylte, fermentere og hengemme.

Han foreslår, at du i juli tager en tur på stranden og plukker strandkålens frø, der minder om kapers.

- Jeg laver dem som almindelige kapers. Først skal de saltes, og så lægger jeg dem i en syltelage for at trække, fortæller han.

Både saltning og syltning virker bedst, hvis du lader processen stå på i 14 dages tid eller længere.

- De kan godt spises før, men de bliver lækrest, hvis du venter, siger køkkenchefen, der selv bruger strandkålskapers til fiskeretter og små snacks.

3) Hjemmelavede oliven.

Selv om vi skal hen mod slutningen af juli, før stenfrugter som blommer og kirsebær begynder at modne, kan du godt tage forskud på glæderne. Du kan nemlig sylte de umodne stenfrugter og lave din egen pendant til oliven.

Ligesom med strandkålskapers putter du dem i syltelage, som du lader stå i to-tre uger eller endnu længere.

- De umodne blommer rummer en masse syre og bitterhed, ligesom oliven gør. Når du sylter dem, bliver de blødere i teksturen, og på den måde kan man lave sine egne oliven, siger Bjarke Jeppesen.

Er du mere til det søde køkken, kan du blot vente, til blommerne og mirabellerne er plukkeklar i juli og august og lave saft af dem, foreslår Nina Christensen.

- Købe-saftevand kan slet ikke følge med her. Det bliver virkelig en dyb og lækker smag, siger hun.

Pluk en god portion, og fylde dem i en gryde med en lille smule vand i bunden. lad det varme op på middelvarme, så blommerne smider noget væske. Når de er dækket af væde, hælder du sukker over og koger op.

- Til sidst sier du det, og så har du en helt fantastisk koncentreret blommesaft, som skal fortyndes med vand, når du serverer den, siger Nina Christensen.

4) Spot klumper af kylling på træerne.

Tager du en tur i skoven i juli, kan du være heldig at støde på svolvpore-svampen Den er gul eller orange i farven og gror ofte på løvtræer tæt på vand – for eksempel en sø.

- De sidder altid i en stor klump ud af træet og er på den måde ikke til at tage fejl af, fortæller Nina Christensen.

Svolvporesvampen har en tekstur, der minder om en kyllingefilet, og derfor kaldes den også skovens kylling.

- Derfor er det oplagt at lave nuggets af den, fordi du virkelig kan få den der kyllingekonsistens, siger hun.

Det gør du ved at skære svampen i aflange stykker, som du vender i æg og rasp, hvorpå du steger dem i smør eller olie.

- Men husk godt med salt, for svampen smager ikke af kylling, men mere af champignon, så der skal noget krydderi til, påpeger Nina Christensen.

/ritzau fokus/

Læs Mere >>

Nyhedsarkiv